Amanida d'espinacs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat equilibrat, ideal amb una peça de fruita per a postresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 manats d'espinacs

    4 remolatxes grogues

    4 patates

    4 ous

    1 pit de pollastre

    1 cullerada de mantega

    1 tronc d'api

    1 fulla de llorer

    cerfull

    farigola

    vi ranci

    sal grossa

    sal Maldon

    sal

    pebre Blanc

    vinagre

     

    Per a la maionesa

    1 ou cru

    1 cullerada de mostassa de Dijon

    oli ove

    pebre blanc

    vinagre chardonnay

    sal

PREPARACIÓ

  1. Posem sal grossa en una safata de forn i disposem a sobre  4 patates netes i 4 remolatxes grogues. Les tapem amb sal i ho posem al forn 15 minuts a 220º.
  2. Barregem en un recipient aigua i sal (50g/l), i hi posem 1 pit de pollastre. Ho deixem 30 minuts a la nevera.
  3. Traiem del forn les verdures i les deixem refredar.
  4. Posem a escalfar una cassola amb un raig d'oli OVE i una cullerada de mantega.
  5. Traiem de la nevera i eixuguem el pit de pollastre.
  6. Rostim el pollastre a la cassola amb una fulla de llorer, farigola i un raig de vi ranci. Salsem de tant en tant.
  7. Escalfem un pot amb aigua, un polsim de sal i un rajolí de vinagre i bullim 4 ous durant 7 minuts.
  8. Posem dos glaçons en un bol amb aigua mineral.
  9. Traiem el pollastre del foc i el deixem refredar.
  10. En un got túrmix posem 1 ou cru, oli OVE, una cullerada de mostassa de Dijon, sal, pebre blanc i un raig de vinagre chardonnay. Ho emulsionem i ho reservem.
  11. Traiem els ous del pot i els hi tallem la cocció.
  12. Tallem a tires un tronc d'api i les reservem un bol.
  13. Repolim 2 manats d'espinacs i els afegim al bol. Ho barregem.
  14. Piquem unes fulles de cerfull i les afegim al bol.
  15. Tallem a rodelles fines les remolatxes i les patates. Les reservem.
  16. Pelem i tallem a grills els 4 ous durs.
  17. Esfilagarsem en un plat el pollastre rostit.
  18. Servim posant-hi les fulles, el pollastre, la remolatxa, la patata, hi afegim la maionesa, l'ou dur, un raig d'oli OVE, sal Maldon i pebre blanc.
Anar al contingut