Musclos en escabetx

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els musclos són rics en ferro i resulten molt interessants per a aquelles persones a qui no els agrada la carn, com a curiositat, 100 g de musclos contenen el triple de ferro que 100 g de carn de vedella.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 kg de musclos       

    100 g de vinagre vell

    100 g de vi ranci

    15 g de maizena

    2 tomàquets pera 

    2 grans d'all

    2 cullerades pebre vermell fumat dolç

    1 fulla llorer

    1 ceba morada   

    1 pebrot vermell

    1 pebrot verd italià   

    julivert

    aigua mineral

    pebre negre

    sal

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Pelem un pebrot verd italià i un de vermell i els tallem a la brunesa.
  2. Pelem amb el bufador 2 tomàquets pera i els tallem a brunesa. També tallarem així una ceba morada. Ho reservem en el bol amb els pebrots.
  3. Tallem a làmines dos grans d'all i els enrossim en una paella amb oli OVE.
  4. Hi afegim una fulla de llorer i dues cullerades de pebre vermell fumat dolç. Ho ofeguem amb 100 g de vinagre vell i 100 g de vi ranci.
  5. Desfem 15 g de maizena amb una mica d'aigua freda.
  6. Afegim la maizena desfeta i 1 got d'aigua a la paella. Ho remenem fins que s'espesseixi.
  7. Netegem i obrim 2 kg de musclos amb el bufador i afegim el suc colat a la paella de l'escabetx. Després, hi afegim els musclos.
  8. Ho servim amb la ceba i els pebrots de base, al damunt, els musclos i la salsa escabetx per sobre. Ho rematem amb una mica de pebre negre.