Mariscada amb ceba i tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cloïsses i els musclos són rics en ferro i proteïnes de bona assimilació, per contra, tenen poc greix i aporten poques calories.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg ceba tendra                                                                                                                                                                                                              1,5 kg tomàquet pera                                                                                                                                                                                                   200 ml fumet de peix 
  • 1/2 cabeça d'alls pelada i sense germinar
  • Oli d'oliva verge extra                                                                                                                                                                                                 150 ml oli oliva suau per fer la maionesa amb all
  • 1 ou
  • 1 gra d'all 
  • 2 rodelles jalapeño encurtit 
  • 1 llimona
  • Sal
  • 400 g escopinyes 
  • 400 g musclos 
  • 40 g cloïsses 
  • 12 navalles
  • Julivert 
  • Vi blanc

PREPARACIÓ

  1. Començarem tallant les cebes tendres a juliana i les posem en una paella sense foc.
  2. Tallem la 1/2 cabeça d'alls en dauets molt petits, en brunesa.
  3. Afegim els alls a la cassola on tenim la ceba.
  4. Posem un bon raig d'oli verge extra per sobre l'all i les cebes. Encenem el foc i el deixem baix. Tapem la cassola i ho deixem coure 30 minuts aproximadament. La ceba ha de quedar translúcida.
  5. Tallem els tomàquets en quatre trossos i traiem les llavors. Cada quart de tomàquet el tallem en 6 trossets o mida bresa.
  6. Quan la ceba ja està translúcida, afegim el tomàquet a la cassola.
  7. Apugem el foc i tirem els 200 ml de fumet. Barregem els ingredients. Posem el foc a mitja potència i mig tapem la cassola. Ha de fer xup-xup una hora aproximadament.
  8. Reservem la cassola.
  9. Per acompanyar la mariscada preparem una maionesa amb all que recorda l'allioli. En un got batedor, hi posem un ou, un gra d'all pelat sense el germinat, unes gotes de llimona, 2 rodelles de jalapeño encurtit (opcional), un pessic de sal i 150 ml d'oli d'oliva suau,
  10. Posem les navalles en una planxa ben calenta i hi posem una raig d'oli. Ho tapem. I tan bon punt s'obrin les navalles, el marisc ja està cuit i el retirem a una safata.
  11. Les cloïses, les escopinyes i els musclos ja els haurem purgat en aigua i sal i estaran nets. Quan la planxa torna a estar ben roenta, hi posem una altre marisc; per exemple, les cloïsses i un bon raig d'oli i un raig de vi blanc. Tapem i esperarem que s'obrin les cloïsses. Les anem traient quan es van obrint perquè cap quedi sobrecuita.
  12. Repetim el procés amb les escopinyes i els musclos.
  13. Posem tot el marisc a la cassola on tenim la salsa de tomàquet i ceba. Si volem, hi podem afegir una mica del caldet que hi ha a la safata. Remenem.
  14. Ja podem servir la mariscada i a cada plat hi posarem una mica de la maionesa amb all i decorarem amb unes fulles de julivert.
Anar al contingut