Macarrons gratinats

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    350 g de macarrons

    100 g de cansalada amb pebre

    100 g de papada  viada fumada ibèrica

    100 g de formatge

    6 cebes de Figueres

    4 tomàquets pera

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    1 fulla de llorer

    1 botifarra

    1 gra d'all

    vi  ranci

    oli OVE

    sal

    pebre

    orenga fresca

    oli de confitar

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir al foc un pot amb aigua.
  2. Preparem un  bol amb aigua i gel.
  3. Fem la creu a 4 tomàquets pera i els escaldem. Tallem cocció en el bol amb gel i pelem els tomàquets.
  4. Triturem els tomàquets i els confitem en un pot d'acer inoxidable cobrint-los amb oli OVE, 1 fulla de llorer i 1 gra d'all aixafat. Ho deixem a foc baix durant 20 minuts.
  5. Tallem a brunesa 6 cebes de Figueres i les enrossim en una cassola gran amb oli de confitar.
  6. Afegim un raig de vi ranci a la ceba que tenim enrossint.
  7. Colem el tomàquet i en reservem l'oli en un bol. Ho afegim a la cassola de la ceba.  La continuem sofregint.
  8. Posem a escalfar una olla amb 4 litres d'aigua mineral amb una mica de sal.
  9. Tallem 100 g de cansalada amb pebre a brunesa i esparraquem 1 botifarra.
  10. Afegim a la cassola 2 cullerades de pasta de tomàquet i la carn i les enrossim.
  11. Afegim a la cassola uns 500 ml d'aigua calenta , sal i pebre i la deixem a foc baix durant 15 minuts.
  12. Posem a l'olla d'aigua bullint 350 g de macarrons i un polsim de sal. Deixem bullir la pasta 7 minuts.
  13. Ratllem 100 g de formatge Urgèlia.
  14. Posem la pasta cuita a la cassola i la remenem. La deixem al foc 3 minuts i després passem el contingut a una safata de forn.
  15. Cobrim la safata amb 100 g de làmines fines de papada , el formatge ratllat restant i unes fulles d'orenga fresca. Enfornem la safata a 220º durant 5 minuts.
  16. Emplatem.