Macarrons amb sobrassada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sobrassada és un aliment molt energètic, ric en greix i en proteïnes, destaca per la quantitat de pebre vermell que conté, que hi afegeix vitamina A i carotens.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g macarrons ratllats

    200 g mitjana de vaca

    100 g sobrassada de porc negre

    80 g formatge de llet crua de vaca

    5 cebes

    4 rovells d'ou

    2.5 l aigua mineral

    Rave rusticà

    Brots de rave

    Colatura d'anxova

    Vi ranci

    Pebre blanc

    Sal

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Piquem la carn i la sofregim una mica en una cassola amb un raig d'oli. La reservem.
  2. Tallem la ceba a una mida ben menuda i la sofregim durant 40 minuts, en la mateixa cassola on hem fet la carn.
  3. Quan la ceba estigui ben fosca, apugem el foc i hi aboquem un raig de vi ranci. Un cop s'ha evaporat l'alcohol, hi afegim 100 g de sobrassada. La integrem a la resta i, seguidament, hi incorporem la carn reservada.
  4. Posem 2,5 litres d'aigua mineral al foc, la salpebrem i, quan bulli, hi aboquem 250 g de macarrons ratllats. Tapem l'olla i, quan arrenqui el bull un altre cop, aixequem els macarrons del fons de l'olla, ho tornem a tapar i ho deixem bullir durant 6 minuts.
  5. Afegim els macarrons a la cassola, juntament amb una mica de la seva aigua. Un cop lligat, hi ratllem 40 g del formatge.
  6. Acabem la macarronada afegint 4 rovells d'ou a la cassola, juntament amb 3 taps de colatura. Un cop ho tenim ben integrat, hi ratllem una mica de rave rusticà i ho mullem amb un raig d'oli d'oliva arbequina verge extra.
  7. Ho emplatem amb una mica més de formatge ratllat per damunt i uns brots de rave.
Anar al contingut