Macarrons amb formatge

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta, per la quantitat i el tipus de làctics i derivats que incorpora, és molt rica en calci i altres nutrients imprescindibles per als ossosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g de macarrons

    175 g de formatge de cabra curat

    175 g de formatge de cabra tou

    250 ml de llet fresca sencera

    100 g de mantega

    100 g de nata

    1 raig de vi ranci

    20 g de farina

    Ratlladura de raifort

    6 cebes

    4 rovells

    Sal

    Pebre blanc

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem 6 cebes "en brunoise".
  2. Enrossim en una cassolales cebes fins que quedin fosques i fetes una pasta, com un caramel. Al principi ho podem fer a foc mitjà, però després d'uns 20 minuts l'hem de baixar al mínim. Tot el procés trigarà uns 40 minuts com a mínim.
  3. Desfem 20 g de mantega en una paella.
  4. Un cop fosa, hi fiquem 20 g de farina i la torrem amb la mantega. Això és un "roux".
  5. Colem la ceba per treure-li l'oli que ha sobrat. La deixem al colador. No toquem la paella, que ens farà falta després.
  6. Retornem la ceba que teníem al colador a la paella amb el foc mitjà i hi tirem un raig de vi ranci per aixecar els sucres.Deixem que s'evapori l'alcohol.
  7. Traiem la ceba del foc i la posem dins un bol.
  8. Afegim 250 ml llet i 100 ml de nata al "roux", hi posem sal i pebre i fem que arribi a bullir sense parar de remenar.
  9. Quan ja tenim la beixamel amb la textura que ens agrada, hi posem la ceba de mica en mica. I continuem remenant 5 minuts. La beixamel deixa de ser beixamel i esdevé "soubise" (beixamel amb ceba).
  10. Afegim 175 g de formatge tou a la "soubise" i la convertim en "mornay" (beixamel amb formatge).
  11. Quan el formatge tou estigui desfet, hi tirem ¿ parts del formatge de cabra sec. Uns 140 g aproximadament.
  12. Separem 4 rovells d'ou en un bol. Posem les clares en un tàper i el tàper a la nevera. Les guardem per a una altra recepta.
  13. Blanquegem els rovells (els batem perquè hi entri aire).
  14. Afegim els rovells a la beixamel i ho integrem tot plegat.
  15. En una olla alta posem aigua mineral per bullir 400 g de macarrons (la proporció d'aigua/pasta és de de 10 a 1).
  16. Quan l'aigua ja bull, hi posem un pols de sal i tot seguit, els 250 g de macarrons.
  17. Mentre es fa la pasta, laminem 1 gra d'all.
  18. Fem ballar l'all dins una cassola amb una mica d'oli.
  19. Passat el temps de cocció dels macarrons (que és igual al temps de cocció que ens diu l'elaborador menys dos minuts), traiem de l'olla amb l'aranya els macarrons i els posem a la cassola amb l'all.
  20. Afegim la beixamel als macarrons i ho integrem tot.
  21. Servim el plat de macarrons i hi afegim una mica de rave picant ratllat i una mica més de formatge de cabra curat.
Anar al contingut