Macarrons a la catalana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una recepta energètica, ens aporta hidrats de carboni de lenta assimilació, i també és rica en proteïnes. És ideal prendre'n un plat amb una bona amanida verda com a entrantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

  • 250 g macarrons
  • 100 g costelló de porc
  • 100 g de salsitxa
  • 350 ml de brou de porc reduït
  • 350 g de ceba rossa
  • 70 g formatge de vaca curat
  • 4 ous
  • 2 tomacons de penjar
  • 2 anxoves
  • 1 gra d'all
  • Vi ranci
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Llorer
  • Farigola

PREPARACIÓ

1.    Posem 2 litres i mig d'aigua a escalfar al foc.
2.    Posem una cassola al foc i hi tirem un raig d'oli OVE.
3.    Salpebrem 100 g de costelló porc tallat i ho tirem a la cassola. Tirem a la cassola 100 g de salsitxa tallada a mida mossegada.
4.    Un cop daurats, ho traiem del foc i ho reservem.    
5.    Afegim un raig oli a la mateixa cassola i hi tirem 1 gra d'all aixafat.
6.    Fem un farcellet amb un cordill i lliguem farigola i llorer i el tirem a la cassola.
7.     Hi afegim 350 g de ceba sofregida, ben rossa i ho barregem tot.
8.    Hi tirem un raig de vi ranci.
9.    Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, hi ratllem 2 tomàquets de penjar.            
10.    Deixem que la pasta de tomàquet se sofregeixi.
11.    Tirem sal i pebre a l'aigua de la pasta.
12.    Si està bullint, hi podem tirar els macarrons i comptar els minuts que ens recomana el fabricant restant-li cinc minuts per acabar de fer els macarrons amb la salsa.
13.    Quan hagi passat el temps, pescarem els macarrons amb l'aranya i els posarem a la cassola. Reservarem l'aigua dels macarrons per si després ens en fa falta.    
14.    Aboquem a la cassola dels macarrons 350 g de brou porc reduït .
15.    Trenquem 4 ous i separem clares i rovells.
16.    Posem les clares a la carmanyola i a la nevera per a una altra recepta.
17.    Afegim els rovells a la cassola i ho lliguem tot.
18.    Posem la carn reservada a la cassola i ho barregem.
19.    Mentrestant, piquem 2 filets d'anxova amb el ganivet i al morter.
20.     Afegim les anxoves a la cassola.
21.    Ho integrem.
22.    Ratllem 35 g de formatge curat de vaca damunt la cassola i ho remenem delicadament.
23.    Servim els macarrons en un plat amb una mica de farigola i un raig d'oli OVE.

Anar al contingut