Amanida de macarrons i bonítol

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és molt rica en nutrients: la pasta ens aporta energia; el tomàquet, vitamines antioxidants i fibra; el formatge, calci; el bonítol, proteïnes de bona qualitat i greixos omega-3 saludables, i la vinagreta d'alfàbrega i l'oli, més vitamines, minerals i greixos bons.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 400 g de macarrons
  • 1 tomàquet de temporada
  • 1 mozzarella fresca
  • 1 alvocat
  • 500 g de bonítol fresc
  • 100 ml oli OVE
  • Tàperes
  • 1 manat d'alfàbrega
  • 1 kg de sal fina
  • 300 g de sucre

PREPARACIÓ

  1. Congelem durant 5 dies (si tenim un congelador de 4 estrelles) un bonítol net.
  2. El descongelem lentament a la nevera.
  3. Posem dins d'un bol 300 g de sucre i 1 kg de sal fina.
  4. Ho barregem tot fins que estigui ben integrat.
  5. Posem una part de la barreja en una carmanyola grossa, on hi càpiga el peix.
  6. Cobrim el fons de la carmanyola amb la meitat de la barreja de sal i sucre.
  7. Posem el bonítol filetejat i sense pell a la carmanyola i el cobrim amb la resta de la barreja de sal i sucre.
  8. Deixem que el bonítol estigui una hora curant-se a la nevera.
  9. Posem una olla a bullir amb aigua i sal.
  10. Desenterrem el peix i el posem sota l'aixeta per treure'nl'excés de sal i sucre.
  11. Eixuguem el peix. I el tallem a mida mossegada.    
  12. Tirem a l'aigua bullint un manat d'alfàbregadesfullada i el deixem uns segons.
  13. Tallem la cocció de l'alfàbrega dins un bol amb gel i aigua
  14. Reservem en un plat les fulles d'alfàbrega escorregudes.
  15. Posem a l'olla d'aigua bullint 400 g de macarrons.
  16. Els bullim 7 minuts o el temps que digui el fabricant.
  17. Traiem els macarrons de l'olla amb l'aranya i els refredem dins del bol d'aigua i gel.
  18. Posemdins d'un got batedor l'alfàbrega escaldada reservada i 100 ml d'oli OVE.
  19. Ho triturem tot i ho reservem per al moment d'emplatar.
  20. Tallem a mida macedònia un tomàquet de temporada net, pelem un alvocat i el tallem a mida mossegada. Escorrem una mozzarella i la tallem a mida mossegada.
  21. Ho afegim tot al bol on emplatarem, amb el bonítol.
  22. Afegim al bol final els macarrons, unes cullerades de tàperes i ho rectifiquem de sal.
  23. Emplatem l'amanida i hi tirem per sobre un raig de l'oli d'alfàbrega i unes fulles d'alfàbrega fresca.
Anar al contingut