Macarrons amb bacallà esqueixat

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bacallà és un peix blanc i, per tant, de baix contingut greixós i amb proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de macarrons sense gluten 

    1 manat d'alls tendres  

    1 llom de bacallà salat 

    5 tomàquets secs sense oli  

    300 g de bimi 

    1/2 coliflor 

    2 cullerades de caiena molta  

    2 claus  

    Anet 

    Oli OVE 

    Pebre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar un pot amb aigua fins que arribi a ser tèbia. Posem al pot, ja fora del foc, 5 tomàquets secs (10 meitats). Tapem el pot i deixem que els tomàquets s'hidratin durant 30 minuts.
  2. Esqueixem amb els dits un llom de bacallà salat. El posem en un recipient i el rentem amb aigua. Un cop rentat, el tornem a deixar al recipient i el cobrim amb aigua nova. El posem 15 minuts a la nevera perquè es dessali. Passats els 15 minuts hi tirem l'aigua salada i n'hi posem de nova. Ho deixem 15 minuts més a la nevera. Quan hagi passat aquest temps, tastem el bacallà; si ja està al punt, el traiem de l'aigua i el guardem en un recipient a la nevera, però sense aigua. Si encara està massa salat, el deixem 15 minuts més amb una aigua nova.
  3. Tallem a bocins 300 g de bimi net. Tallem a arbrets 1/2 coliflor neta. Posem un pot ple d'aigua al foc.
  4. Quan l'aigua bull, hi tirem el bimi i deixem que cogui un minut. Passat el temps, rescatem el bimi amb l'aranya i el reservem.
  5. Posem a la mateixa aigua bullint la coliflor tallada i la coem 5 minuts. Reservem la coliflor al mateix plat que el bacallà.
  6. Recuperem els tomàquets, els traiem de l'aigua, descartem l'aigua i eixuguem amb un drap els tomàquets.
  7. Posem en un pot que anirà al foc els tomàquets eixugats, 1 clau, 2 cullerades de caiena molta i oli OVE fins que ho cobrim. Ho escalfem tot, però sense que la temperatura s'enfili per sobre dels 70 graus. Deixem que els tomàquets es confitin 15 minuts. Passat aquest temps deixem els tomàquets dins l'oli i que es refredin.
  8. Tallem a biaix molt fi el tomàquet confitat i fred, i 1 manat d'alls tendres nets.
  9. Posem un pot amb 4 litres d'aigua a bullir. Hi afegim sal i quan bull hi tirem els 400 g de macarrons --en aquest cas, sense gluten--. Els donem una cocció d'un minut menys que el que recomana el fabricant.
  10. Mentrestant, posem una altra cassola al foc, hi afegim oli picant del confitat de tomàquets i quan està calent hi tirem el bimi i la coliflor reservats. Ho saltem.
  11. Quan els macarrons estan cuits els rescatem amb l'aranya i els afegim a la cassola. Afegim els tomàquets tallats.
  12. Ho barregem i apaguem el foc.
  13. Afegim a la cassola el bacallà dessalat, pebre i sal, si li cal. Ho barregem. Ho servim amb alls tendres i una mica d'anet fresc.
Anar al contingut