Guisat de mongetes

  • Cuina: Arnau Paris
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llegums ens aporten hidrats de carboni d'assimilació lenta, proteïnes vegetals, fibra i minerals. Es recomana menjar-ne dos o tres dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g de mongeta cuita

    1 ceba

    2 grans d'all

    Julivert

    150 g de cansalada curada

    180 g de xoriç

    1 fulla de llorer

    1 cullerada de pebre vermell dolç fumat

    100 ml de brou de pollastre

PREPARACIÓ

  1. Tallem a tires 150 g de cansalada i, a llesques gruixudes, 180 g de xoriç fumat pelat.
  2. Posem la cansalada i el xoriç en una cassola calenta i ho enrossim.
  3. Un cop enrossit el tall, el traiem de la cassola i el reservem, però hi deixem l'oli.
  4. En un recipient, escalfem 100 ml de brou de pollastre.
  5. Tallem a la brunesa una ceba de Figueres pelada i la sofregim amb l'oli de la cansalada, cinc minuts, a foc alt. Si hi falta oli, n'hi tirem un raig.
  6. Pelem i tallem a la microbrunesa dos grans d'all i els posem a la cassola amb la ceba. Abaixem el foc. Després d'un minut, posem a la mateixa cassola una culleradeta de pebre vermell dolç fumat. Ho integrem i deixem que es cogui dos minuts.
  7. Passem 800 g de mongetes de pot per sota l'aigua amb un colador per netejar-les.
  8. Tirem a la cassola el brou calent i, tot seguit, les mongetes, una fulla de llorer i el xoriç i la cansalada que havíem reservat. Ho integrem i deixem que es cogui deu minuts des del moment en què arrenqui el bull.
  9. Ho emplatem amb una mica de julivert picat.
Anar al contingut