Galtes de bacallà guisades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les verdures de color verd, com els espigalls o les mongetes de Kènia de la recepta, tenen aquest color pel seu alt contingut de clorofil·la, un compost natural ric en vitamines antioxidants i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g d'espigalls
300 g de mongeta tendra Kènia
16 galtes de bacallà
1 l de brou de bacallà
1 l de nata
1 llauna de fetge de bacallà fumat
2 rovells d'ou
Oli OVE
Cibulet
Pebre negre
Sal
Aigua mineral
PREPARACIÓ
- Reduïm en un pot 1 l de nata fins que ens redueixi a la meitat.
- Escalfem en una olla 2 l d'aigua amb una mica de sal.
- Tallem a la juliana 300 g de brotons i a tires d'uns 3 cm 300 g de mongeta tendra Kènia.
- Bullim les verdures durant 10 minuts.
- Reservem en una cassola les verdures bullides.
- Posem a escalfar en una olla 1 l de brou de bacallà.
- Obrim una llauna de fetge de bacallà fumat i en separem l'oli amb una malla fina.
- Afegim el fetge sense oli a la doble nata. Hi afegim pebre negre.
- Separem 2 ous i aboquem els rovells al pot de la nata amb fetge. Guardem les clares en un tàper a la nevera per a una altra preparació.
- Traiem de la nevera unes galtes de bacallà en aigua, on s'han dessalat.
- Eixuguem les galtes amb paper de cuina.
- Passem el túrmix per la doble nata amb el fetge de bacallà i els rovells d'ou.
- Afegim el brou de bacallà a la cassola de la doble nata i ho passem pel túrmix.
- Posem la salsa (doble nata amb ou i fetge de bacallà fumat) a la cassola de les verdures i també les galtes de bacallà dessalades.
- Coem les galtes durant 10 minuts i ho servim.