Galetes de cacauet i xocolata

 • Cuina: Gessamí Caramés
 • Dificultat: Baixa
 • Temps: Més d'una hora
 • Informació nutricional
  -Obre

  Els cacauets són uns fruits secs molt rics en energia, en proteïnes i en greixos saludables; en destaca el contingut en vitamina B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

 • 400 g de xocolata negra

  90 g de farina de blat

  65 g de crema de cacauet

  55 g de mantega

  50 g de sucre morè

  25 g de sucre de vainilla

  2 g de bicarbonat

  1 ou

  Cacauets salats torrats

  Sal

PREPARACIÓ

 1. Posem en un bol la mantega, la crema de cacauet, el sucre morè, un polsim de sal i el sucre de vainilla. Ho integrem amb varetes elèctriques. El sucre de vainilla el podeu fer vosaltres: deixeu assecar una beina de vainilla (amb caviar o sense dins) posant-la a vora d'una font d'escalfor: un cop seca, la tritureu i la barregeu amb sucre.
 2. Un cop tot barrejat, hi afegim un ou i continuem barrejant la massa.
 3. Quan tot s'ha integrat, hi tamisem la farina juntament amb el bicarbonat, i continuem barrejant-ho tot fins que tinguem una pasta homogènia.
 4. Estirem la pasta damunt d'un paper sulfurat. Hi posem un altre paper sulfurat al damunt, i ho allisem amb un corró fins que tinguem un gruix d'uns 6 mm. Ho reservem a la nevera, damunt d'una superfície plana perquè no es deformi, fins que quedi presa i la puguem desenganxar bé del paper sulfurat. Amb 30' n'hauríem de tenir prou.
 5. Desenganxeu la pasta dels dos sulfurats i, amb l'ajut d'un tallapastes de 5 cm, aneu tallant les vostres galetes i col·loqueu-les damunt d'una làmina perforada de silicona o d'un paper sulfurat, segons el que tingueu. Ho enforneu 12 minuts a 180º.
 6. Desfem la xocolata al bany maria i n'omplim motlles rodons de 6 cm: primer cobrim una mica el fons del motlle, llavors hi posem la nostra galeta, i la cobrim amb més xocolata fosa. Acabem cada galeta posant-hi per damunt cacauets salats torrats que haurem trencat una mica, i ho refredem a nevera uns 5', fins que la xocolata s'endureixi.
Anar al contingut