Frit de pop

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest pot ser un plat únic equilibrat, ja que conté els principals grups d'aliments: verdura, patata i aliment proteic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 pops petits

  • 500 ml de cervesa
  • 3 cebes tendres
  • 3 patates mitjanes agres
  • 2 pebrots verds tipus italià
  • 1 pebrot vermell
  • 3 l aigua mineral
  • 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1/2 cabeça d'alls
  • Ceba tendra
  • Pebre
  • Llorer
  • Julivert
  • Cerfull
  • Estragó
  • Flors de caputxina
  • Vi ranci
  • Oli OVE
  • Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Escalfem en una olla 500 ml de cervesa, 1,5 litres d'aigua mineral, llorer. Hi afegim sal.
  2. Espantem dos pops (els introduïm a l'olla bullint, els hi mantenim uns segons, esperem que el líquid torni a bullir i els tornem a introduir, tres cops).
  3. Un cop espantats, els deixem bullir durant 30 minuts amb l'olla mig tapada.
  4. Tallem a bresa 3 cebes tendres, 2 pebrots verds, 1 pebrot vermell i tres patates, si és possible agres.
  5. Escalfem oli a una paella i hi posem les verdures a foc fort. Al poc temps baixem el foc i deixem les verdures fent-se uns 10 minuts.
  6. Un cop fetes, les retirem del foc i deixem la paella tapada.
  7. Pelem i tallem mitja cabeça d'alls i traiem els germinats dels grans.
  8. Posem els alls en un morter, hi afegim unes fulles de julivert i fem una picada.
  9. Aboquem la picada a la paella i encenem el foc.
  10. Hi afegim una culleradeta pebre vermell roig, sal i pebre. Ho integrem.
  11. Afegim a la paella un raig de vi ranci i deixem evaporar l'alcohol.
  12. Tallem els pops a mida mossegada.
  13. Aboquem el pop a la paella i ho integrem.
  14. Emplatem posant per sobre una mica de cerfull picat, estragó, unes flors de caputxina i unes cues de ceba tendra.
Anar al contingut