Pop estofat amb patates

  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pop té un baix contingut energètic i de colesterol i se'n pot destacar l'aportació de calciAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pop

    600 g patates kennebec

    300 ml de fumet blanc

    6 cebes

    5 branques de julivert

    3 tomàquets de penjar

    1 grapat d'ametlla torrada

    1 presa de xocolata 70% de cacau

    1 cabeça d'alls

    Conyac

    Oli OVE

    Fonoll marí

    Sal

    Pebre negre

    Llorer

    Vi ranci

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla de pressió 1 pop gros, de 1,5 kg aproximadament. Sense posar-hi aigua, tanquem i ho fem bullir 15 minuts. Ho deixem una hora i mitja en repòs dins l'olla tancada.
  2. Tallem a juliana 6 cebes i les enrossim en una cassola amb oli OVE
  3. Esqueixem a mida mossegada 600 g de patata kennebec netes i pelades
  4. Afegim a la ceba rossa un raig de conyac i un de vi ranci. Deixem que l'alcohol s'evapori.
  5. Afegim a la cassola 1 fulla de llorer, pebre negre, 1 cabeça d'alls tallada pel mig i les patates escapçades. Ho remenem tot.
  6. Traiem de la nevera 3 00 ml de fumet blanc i els escalfem en un pot.
  7. Ratllem sobre la cassola 3 tomàquets de penjar. Ho integrem tot.
  8. Afegim el fumet calent a la cassola i el deixem a foc lent durant 15 minuts o fins que el líquid s'hagi evaporat quasi totalment.
  9. Traiem el pop de l'olla i el tallem a mida mossegada
  10. Afegim el pop a la cassola amb suc de la seva cocció. Hi posem 5 branques de julivert. Ho tapem i ho deixem a foc lent durant 5 minuts
  11. Aixafem en un morter 1 grapat d'ametlla torrada i 1 presa de xocolata
  12.  Afegim aquesta picada a l'estofat i lliguem la salsa
  13.  Ho servim amb fonoll marí en salaó per sobre