Pop amb salsa americana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les escalunyes són riques en fibra i en compostos antioxidants, com els flavonoides, substàncies que poden protegir l'organisme de l'efecte dels radicals lliures.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 potes de pop

    350 g gamba vermella

    3 escalunyes

    3 cullerades de tomàquet concentrat

    2 tomàquets de pera

    1 ceba tendra

    1 nyora

    1 all

    1/2 litre de cocció d'aigua de pop

    raig de conyac

    raig de vi blanc

    pebre vermell fumat dolç

    cibulet

    coriandre

    oli OVE

    sal

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar l'aigua de bullir el pop que ens hagués sobrat d'un altre dia. En el cas que fem aquest plat sense tenir pop bullit prèviament, el primer que farem és congelar i descongelar el pop cru. Un cop descongelat, l'escaldarem tres cops tot sencer en una olla amb aigua mineral bullint. Tot seguit, el deixarem dins l'olla i que bulli 10 minuts per quilo, juntament amb una ceba i una fulla de llorer. Un cop cuit, tancarem el foc i deixarem reposar el pop a la mateixa olla, el mateix temps que l'haurem tingut bullint.
  2. Agafem les escalunyes, la ceba tendra i l'all, ho pelem, ho tallem tot ben menut i ho posem a sofregir en una olla a pressió amb un raig d'oli.
  3. Coem a la brasa els tomàquets nets i la nyora hidratada. És important que deixem una bona distància entre la brasa i l'aliment.
  4. Pelem les gambes i en reservem la cua neta per una banda i, per l'altra, caps i cloves.
  5. Quan el sofregit hagi agafat color, hi afegim un raig de conyac i un altre de vi blanc.
  6. Un cop ho tinguem evaporat, hi incorporem els caps i les closques de les gambes. Ho anem aixafant amb una cullera a la mateixa olla perquè vagin deixant el suc i ho deixem torrar tot junt.
  7. Retirem els tomàquets i la nyora de la brasa i els afegim al sofregit. Ho anem aixafant amb una cullera i ho deixem que es torri mentre ho anem barrejant.
  8. Un cop tot estigui ben torradet, hi afegim 3 cullerades de pasta de tomàquet concentrat.
  9. Hi afegim una culleradeta de pebre vermell fumat dolç. És molt important que no cremi el pebre, per tant, de seguida hi afegim mig litre de fumet de pop calent, tapem l'olla exprés i ho deixem bullir durant 20 minuts.
  10. Tallem ben menut les cues crues de gamba i les reservem.
  11. Passats els 20 minuts de cocció, triturem l'interior de l'olla exprés, ho colem i ho posem a reduir a foc fort fins a aconseguir la densitat desitjada. Més o menys s'hauria de reduir de manera que ens quedés un terç de la salsa.
  12. Posem les quatre potes de pop a la brasa.
  13. Un cop tinguem la salsa reduïda, aturem el foc, ho corregim de sal i hi afegim les gambetes tallades.
  14. Tallem coriandre i cibulet.
  15. Servim una pota a cada comensal, la recobrim amb la salsa reduïda i l'acabem de vestir amb cibulet i coriandre per damunt.

 

 

Anar al contingut