Cebiche de pop
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
En comparació amb la resta de marisc, el pop té baix contingut energètic i de colesterol. En destaca l'aportació de calci i de vitamina A.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 potes de pop
1 alvocat
1 ceba tendra
1 ceba seca
1 cullerada de quètxup
1 llima
1 tomàquet d'amanir
10 fulles alfàbrega
10 fulles julivert
1 fulla llorer
oli d'oliva verge extra
agua de la cocció del pop
tabasco
pebre negre
sal
PREPARACIÓ
- Congelem un pop per trencar-ne les fibres i que sigui més tou al paladar.
- El descongelem i l'escaldem submergint-lo durant uns 3 segons en aigua mineral bullint. Farem aquest escaldat 3 cops. Seguidament el tornem a incorporar, abaixem el foc i el deixem bullint amb l'olla tapada, juntament amb una ceba pelada i una fulla de llorer. Haurà d'estar bullint 10 minuts per quilo. El mateix temps que hagi bullit, caldrà que estigui reposant a la mateixa olla. Per tant, si el pop fa 3 quilos, haurà de bullir durant 30 minuts i reposar 30 minuts més a l'olla amb l'aigua de cocció fora del foc. De tot el pop, n'utilitzarem dues potes. La resta es pot conservar a la nevera uns dies i fer-ne una altra recepta.
- El traiem de l'olla i el deixem que es refredi en una safata amb les potes cap amunt.
- Agafem una olla, hi incorporem 5 cullerots del brou del pop i ho posem a reduir fins aconseguir una salsa densa.
- Per a l'amanida, tallem una ceba tendra a juliana (tant la part verda com la part blanca) i la col·loquem dins un bol.
- Pelem un tomàquet d'amanir, el tallem a daus i l'introduïm també dins el bol.
- Pelem un alvocat, el tallem a daus i l'afegim al mateix bol, juntament amb el suc d'una llima.
- Hi posem una mica de salsa picant, una cullerada de quètxup i remenem delicadament vigilant de no malmetre d'alvocat. Hi afegim un raig d'oli, salpebrem, hi aboquem tota la reducció de l'aigua de cocció del pop ja freda i ho acabem de remenar.
- Tallem a rodelles primes 4 potes del pop, rebutjant-ne els trossos en què només hi ha gelatina. Les incorporem al bol de l'amanida i tornem a barrejar amb suavitat.
- Piquem les fulles de julivert i alfàbrega. Les afegim al bol, tornem a barrejar-ho tot i ja ho podem servir.