Fish&chips de mandioca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bacallà és un peix blanc i, per tant, de baix contingut de greix i amb proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g bacallà fresc 

    12 llagostins 

    300 ml cervesa negra 

    200 g farina integral 

    2 iogurts 

    1 mandioca petita 

    1 llima 

    1 ou 

    1 gra d'all 

    Farina d'arròs 

    Julivert 

    Menta 

    Oli OVE 

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Pelem una mandioca petita i la tallem a rodelles fines amb una mandolina. Reservem les rodelles en un bol amb aigua fins al moment de fregir-les. 
  2. Traiem les rodelles de mandioca de l'aigua i les eixuguem amb un drap separant-les bé per evitar que hi quedi aigua.  
  3. Fregim les rodelles de mandioca en oli ben calent i les reservem uns minuts en un bol amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli. Passats uns minuts traiem el paper i salem les xips de mandioca. 
  4. Traiem el cap i el budell de 12 llagostins. Un cop nets, traiem la closca dels llagostins deixant només la part final de la cua. Fem dos talls als llagostins, un a la part de davant i un a la del final sense arribar a partir-los. Agafem un bastonet de fusta i hi punxem el llagostí passant pels talls que hem fet. 
  5. Agafem 400 g de bacallà fresc i el tallem a tires. Salem el bacallà i els llagostins i els reservem. 
  6. Fem una massa orly amb 200 g de farina integral, un ou, un pols de sal i 300 ml de cervesa negra. Ho barregem bé amb una vareta, la tapem i reservem a la nevera durant una hora. Hi ha l'opció de deixar-la a la nevera tota la nit.  
  7. Enfarinem el bacallà i els llagostins en un plat on hem posat 100 g de farina d'arròs en un plat fondo. Espolsem l'excés de farina. 
  8. Suquem els llagostins i el bacallà en la massa orly i els anem fregint en oli ben calent. Els reservem en un plat amb paper absorbent.  
  9. Fem una salsa de iogurt barrejant en un bol 2 iogurts naturals, un gra d'all pelat i ratllat, la ratlladura de la pell d'una llima i unes fulles de menta i de julivert picades ben petites. Hi afegim un polsim de sal i reservem. 
  10. Ho servim posant en un plat uns trossos de bacallà, llagostins i acompanyem amb les xips de mandioca i la salsa de iogurt. Bon profit! 
Anar al contingut