Empedrat de musclos

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els musclos són un aliment molt lleuger i ric en proteïnes i ferroAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    800 g musclos

    300 g de mongeta del ganxet

    70 ml de vinagre de poma

    70 ml de vermut blanc

    20 g sucre blanc

    4 taps de colatura

    2 ous

    2 tomàquets confitats

    2 g sal

    1 gra d'all

    1 cullerada de cafè de mostassa antiga

    1 cogombre o 4-5 cogombrets

    Fonoll marí en vinagre

    Olives farcides

    Pebre blanc

    Llorer

    Alfàbrega

    Farigola

    Pebre vermell fumat

    Pebre negre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Hidratem en un pot 300 g de mongeta del ganxet durant 12 hores, a la nevera.
  2. Bullim les mongetes ja hidratades en una olla, ben cobertes d'aigua. Les coem durant 25 minuts. Després els hi donem un repòs de 2 hores.
  3. Bullim dos ous. Uns 6-8 minuts.
  4. En un pot al foc hi posem 70 ml de vermut blanc, 70 ml de vinagre de poma, 20 g de sucre blanc i 2 g de sal. Quan s'hagi desfet el sucre, retirem el pot del foc i hi afegim 1 cullerada de cafè de mostassa antiga i deixem que aquest almívar es temperi.
  5. Tallem en rodelles un cogombre i en traiem les llavors. Si en lloc d'un cogombre tenim cogombrets naturals, procedirem d'igual manera, tot i que no caldrà treure'n les llavors (gairebé no en tindrà).
  6. Posem les rodelles del cogombre dins l'almívar.Remenem i reservem.
  7. Un cop freds, ratllem els ous bullits i els posem en un bol.
  8. En una paella posem oli OVE, 1 gra d'all aixafat, pebre negre, pebre vermell fumat, alfàbrega, farigola, llorer, un raig de vinagre de poma i 4 taps de colatura. Ho refregim i ho reservem.
  9. Colem les mongetes al bol on tenim l'ou ratllat. Guardem una mica del brou que s'ha fet bullint les mongetes.
  10. Posem 800 g de musclos en una safata. Els portem al forn on, si són petits, n'hi haurà prou amb 1 minut a 250º perquè s'obrin.
  11. Traiem els musclos del forn. Els deixem temperar una mica.
  12. Colem la vinagreta i reservem les rodelles de cogombre en un bol.
  13. Afegim la vinagretai el refregit al bol on tenim mongetes i ous ratllats. Ho integrem.
  14. Traiem la closca dels musclos i els aboquem al bol.
  15. Tallem 2 tomàquets confitats i els afegim al bol. Ho remenem.
  16. Ho servim afegint-hi olives farcides, alfàbrega, les rodelles de cogombret avinagrat i fonoll marí.

 

Anar al contingut