Dimsum de llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llagostins ens aporten minerals com el fòsfor, el zinc o el potassi, tot i que en destaca el contingut de iode i de vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per al farcit i el caldo
15 llagostins
4 xiitakes
2 porros
2 alls
1 pastanaga
gingebre
cibulet
oli de coco
Per a la massa dels dimsum
200 g de farina
100 g d'aigua
5 g de sal
3 g de sucre
PREPARACIÓ
1. Posem en un bol 200 g de farina, 5 g de sal i 3 g de sucre. Ho barregem.
2. Hi afegim 100 g d'aigua bullint i ho amassem durant uns 15 minuts.
3. Filmem aquesta massa a pell i la deixem a la nevera reposant durant 12 hores.
4. Pelem els llagostins, en traiem els caps i els reservem.
5. En un pot, hi fem un caldo amb els caps i les closques dels llagostins, un porro, un all, una pastanaga, els quatre xiitakes i aigua mineral freda. Ho fem bullir durant 25 minuts i ho deixem reposar 25 minuts més.
6. Tallem a la microbrunesa les cues reservades dels llagostins i les guardem en un paper film.
7. Tallem a la microbrunesa els xiitakes bullits.
8. Tallem a la microbrunesa un all, un porro i gingebre. Ho sofregim en una paella amb oli de coco.
9. Afegim a la paella les cues de llagostí reservades en paper film i els xiitakes bullits tallats. Al final, hi afegim el cibulet picat.
10. Colem el caldo i el deixem reduir.
11. Estirem la pasta amb un corró i hi donem forma amb el tallapastes. enfarinant amb maizena. Deixem les rodones que hem fet en una safata sobre una fulla de col.
12. Omplim els dimsum amb el farcit i els tanquem amb aigua.
13. Posem els dimsum a coure al vapor en una reixeta de bambú sobre l'olla on bull el brou i a sobre la fulla de col.
14. Els servim amb el caldo de llagostins de fons i una mica de cibulet picat per sobre.