Dimsum de llagostins

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llagostins ens aporten minerals com el fòsfor, el zinc o el potassi, tot i que en destaca el contingut de iode i de vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per al farcit i el caldo

     

    15 llagostins

    4 xiitakes

    2 porros

    2 alls

    1 pastanaga

    gingebre

    cibulet

    oli de coco

     

    Per a la massa dels dimsum

     

    200 g de farina

    100 g d'aigua

    5 g de sal

    3 g de sucre

PREPARACIÓ

1.       Posem en un bol 200 g de farina, 5 g de sal i 3 g de sucre. Ho barregem.

2.       Hi afegim 100 g d'aigua bullint i ho amassem durant uns 15 minuts.

3.      Filmem aquesta massa a pell i la deixem a la nevera reposant durant 12 hores.

4.      Pelem els llagostins, en traiem els caps i els reservem.

5.      En un pot, hi fem un caldo amb els caps i les closques dels llagostins, un porro, un all, una pastanaga, els quatre xiitakes i aigua mineral freda. Ho fem bullir durant 25 minuts i ho deixem reposar 25 minuts més.

6.      Tallem a la microbrunesa les cues reservades dels llagostins i les guardem en un paper film.

7.      Tallem a la microbrunesa els xiitakes bullits.

8.      Tallem a la microbrunesa un all, un porro i gingebre. Ho sofregim en una paella amb oli de coco.

9.      Afegim a la paella les cues de llagostí reservades en paper film i els xiitakes bullits tallats. Al final, hi afegim el cibulet picat.

10.   Colem el caldo i el deixem reduir.

11.    Estirem la pasta amb un corró i hi donem forma amb el tallapastes.  enfarinant amb maizena. Deixem les rodones que hem fet en una safata sobre una fulla de col.

12.    Omplim els dimsum amb el farcit i els tanquem amb aigua.

13.   Posem els dimsum a coure al vapor en una reixeta de bambú sobre l'olla on bull el brou i a sobre la fulla de col.

14.   Els servim amb el caldo de llagostins de fons i una mica de cibulet picat per sobre.  

Anar al contingut