Rotllets d'arròs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cacauets són uns fruits secs molt rics en energia, en proteïnes i en greixos saludables; en destaca el contingut en vitamina BAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    24 llagostins

    12 fulls de paper d'arròs

    2 cebes morades

    2 cogombres

    1 llima

    1/2 nap daikon

    100 ml oli OVE

    Menta

    Coriandre

    Sal

     

    Per fer la salsa

    150 g de cacauets pelats

    100 ml aigua

    2 grans d'all

    30 g de tahina

    30 ml de vinagre Chardonnay

    1 caiena

    Sèsam torrat

     

     

PREPARACIÓ

  1. Pelem els llagostins i reservem els caps en un plat.
  2. Fem una incisió al llarg del cos dels llagostins i els planxem amb la mà a sobre d'una superfície per evitar que es recargolin.
  3. Reservem les cues en un tàper i les guardem a la nevera.
  4. Posem prou oli en una cassola per cobrir els caps dels llagostins. Els submergim a l'oli amb una caiena.
  5. Ho posem a bullir durat uns 10 minuts. Després ho deixem infusionar una estona.
  6. Escaldem tres cops dos grans d'all sense el germinat en un pot amb aigua bullint (els passarem tres cops de l'aigua bullint a una de freda).
  7. Posem els alls escaldats en un got túrmix i hi afegim 100 ml d'aigua, 30 g de tahina, 150 g de cacauets, 30 ml vinagre Chardonnay i sal.
  8. Ho triturem fins aconseguir una pasta fina.
  9. Colem en un got l'oli que hem fet infusionant els caps dels llagostins.
  10. D'aquest oli, n'agafem 100 ml i els barregem amb la pasta de cacauets i tahina i ho tornem a triturar.
  11. Posem la pasta resultant en un recipient i espolsem per sobre sèsam torrat.
  12. Tallem dos cogombres per la meitat i després al llarg i en traiem les llavors amb una cullera.
  13. Pelem el cogombre i el tallem a la juliana.
  14. Tallem dues cebes a la juliana.
  15. Tallem mig nap daikon a la juliana
  16. Posem la ceba i el nap a dos bols diferents amb aigua perquè perdin la fortor.
  17. Traiem les cues de llagostins de la nevera i els salem. Després hi tirem a sobre el suc d'una llima i els deixem curar-se durant 3 minuts.
  18. Desfullem una mica de coriandre i menta.
  19. Preparem un bol d'aigua per mullar les fulles d'arròs i que n'agafin elasticitat.
  20. Muntem els rotllets. Dins hi posem cues de llagostí, ceba, cogombre i nap i els tanquem.
  21. Per menjar-los els mullem amb la salsa.
Anar al contingut