Pèsols ofegats amb llagostins

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    500 g de pèsols desgranats

    16 llagostins

    20 avellanes torrades

    20 ametlles torrades

    2 cebes tendres

    Xocolata

    1 carquinyoli

    1 porro

    1 all

    1 fulla de llorer 

    Oli d'oliva

    Rom

PREPARACIÓ

  1. Desgranem pèsols fins a aconseguir-ne 500 g.
  2. Pelem 16 llagostins i en traiem els budells. Reservem les cues en un tàper amb paper sulfurat a la nevera.
  3. Rostim caps i closques en un pot amb oli d'oliva.  
  4. Tallem un porro a bresa. Tirem el porro i una fulla de llorer al pot on hi ha els caps i les closques.
  5. Hi tirem un raig de rom per aixecar tots els sucres. Ho flamegem.
  6. Posem un all aixafat a l'olla. I hi afegim aigua mineral fins a cobrir-ho tot. Ho deixem a foc baix durant 15 minuts i després ho deixem reposar durant 30 minuts més.
  7. Un cop reposat colem el fumet.
  8. Tallem a juliana 2 cebes tendres (prèviament remullades en aigua) i les fem suar en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva.
  9. Afegim els pèsols a la cassola i remenem. Un cop integrats i barrejats, baixem el foc i hi afegim el brou.
  10. Retallem un paper sulfurat de la mida de la cassola i cobrim els pèsols. Posem la tapa del revés i ho tapem. Baixem el foc i deixem que es coguin durant 5 minuts.
  11. Fem la picada amb: 20 ametlles i 20 avellanes torrades, una presa de xocolata negra i un carquinyoli.
  12.  Afegim la picada a la cassola i ho deixem al foc 10 minuts més.
  13.  Afegim els llagostins i un raig d'anís. Parem el foc i ho deixem tapat un parell de minuts més, que es cogui amb l'escalfor residual.
  14. Hi posem unes fulles de menta per sobre, ben petites. Servim.