Fideus mar i muntanya

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una recepta força energètica, rica en proteïnes i en hidrats de carboni, cal acompanyar-la d'una bona amanidaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    500 g de picada de vedella magra

    400 g de picada de porc Ral magre

    100 g picada de cansalada de porc Ral

    250 ml nata

    250 g pa

    250 g de fideus

    300 g de sípia neta

    300 g llagostins

    600 ml de fumet

    700 ml de brou de carn

    250 g de sofregit

    70 g de farina d'ametlla crua

    50 g de pinyons

    40 g de tàperes

    2 ous

    Farina

    Sal

    Pebre negre

    Llorer

    Brins de safrà

    Julivert

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. En un pot amb oli torrem els caps i les closques de 300 g de llagostins que prèviament hem pelat i n'hem guardat a la nevera les cues.
  2. Hi afegim, al pot, 250 ml de nata i una punteta de la melsa de la sípia. Ho deixem infusionar fora del foc durant 30 minuts.
  3. Un cop feta la infusió, la colem i la reservem en un recipient.
  4. Barregem i salem en un bol les carns picades (500 g de vedella, 400 de porc i 100g de cansalada).
  5. Hi afegim els 250 g de molla de pa i ho continuem barrejant. Hi afegim la infusió de nata que teníem reservada i dos ous batuts. Ho pastem per integra-ho tot. Al final hi afegim una mica de pebre.
  6. Filmem el bol amb la barreja i ho deixem reposar 1 hora a la nevera. Un cop reposada la carn, en fem mandonguilles i les enfarinem.
  7. Fregim lleugerament les mandonguilles en una paella amb abundant oli. Les reservem.
  8. Tallem la sípia a quadradets.
  9. Saltem lleugerament la sípia en una cassola.
  10. Un cop saltada, hi afegim el fumet, el brou de carn, una fulla de lloreri uns brins de safrà. Finalment, hi afegim el sofregit. Ho tapem i ho deixem coure a foc lent 30 minuts.
  11. Després hi afegim les mandonguilles. Les deixem coure 15 minuts més.
  12. Ho espessim amb uns 70 g de farina d'ametlla. Sacsegem la cassola. Hi afegim pebre.
  13. Apaguem el foc i ho deixem reposar 2 hores.
  14. Un cop reposat, ho rectifiquem amb aigua si se'ns ha quedat massa espès, tonem a posar la cassola al foc i que bulli i hi afegim els fideus. Depèn del seu calibre variarà el temps de cocció.
  15. Finalment, i amb la cassola fora del foc, hi posem per sobre els llagostins, que es faran només amb la calor residual. I ja ho tenim!
Anar al contingut