Croquetes de biquini

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    110 g mantega

    110 g farina

    300 g nata 35%

    100 g de formatge artesà

    200 g de pernil canari fumat

    600 g llet

    100 ml de brou de porc

    2 ous

    3 cardamoms verds

    sal

    pebre blanc

    farigola

    farina

    pa ratllat

PREPARACIÓ

  1. Posem en un pot 110 g de mantega i 110 g de farina. Ho remenem i coem durant 10 minuts. Estem fent un roux.
  2. Posem a bullir en un pot 600 g de llet i 300 g de nata. Hi afegim sal, pebre blanc, unes fulles de farigola i la part de dins de 3           cardamoms verds.
  3. Tallem a daus 100 g de formatge artesà, potent.
  4. Afegim el formatge a la llet bullint i remenem per desfer-lo
  5. Colem la llet sobre el pot del roux i remenem fins que es faci espès.
  6. Traiem de la nevera un tàper amb 100 ml de brou de porc i l'afegim a la beixamel  juntament amb el pernil, que prèviament haurem tallat a la brunesa. Ho barregem tot i ho i passem a una mànega.
  7. Ho deixem temperar i ho posem a la nevera un mínim de dues hores
  8. Preparem 4 bols, un amb 2 ous batuts, l'altre amb farina, l'altre amb pa ratllat i una plata amb paper absorbent.
  9. Posem una paella al foc amb abundant oli OVE
  10. Traiem la mànega amb la massa de la nevera i l'anem buidant sobre una fusta amb xurros i els tallem
  11. Enfarinem les croquetes, les passem per l'ou i el pa ratllat i les fregim. Posem a la safata del paper absorbent per eliminar oli sobrant només una estona. Després les emplatem sense el paper.