Crema freda de cogombre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Laura Rosel
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El cogombre és una hortalissa rica en fibra, especialment si ens la mengem amb la pell, de moderat contingut en vitamines C, A i E. En canvi, és ric en minerals, especialment en potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 cogombre gros
1 alvocat
60 g d'oli d'oliva
sal
pebre
1 raig de vinagre d'arròs
gingebre
1 manat de fulles de menta
1 manat de fulles d'alfàbrega
80 g de mató
PREPARACIÓ
- Preparem un pot amb aigua bullint i un bol amb aigua i gel.
- Desfullem 1 manat de menta i un altre d'alfàbrega.
- Passem les herbes per l'aigua bullint i ho refredem en el bol amb gel.
- Posem les fulles en el got americà amb aigua mineral freda i ho triturem. Colem i reservem la clorofil·la.
- Pelem un alvocat, en traiem el pinyol i el tallem. L'afegim al got americà.
- Pelem i tallem 2 cogombres i els afegim al got americà.
- Afegim al got americà 60 g d'oli OVE, sal, pebre negre, un raig de vinagre d'arròs, gingebre ratllat i la clorofil·la reservada. Ho triturem.
- Omplim quatre bols amb la crema i hi afegim 80 g de mató trencat per sobre, un raig d'oli OVE, pebre i unes fulles d'alfàbrega.