Crema de calçots

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calçot és una ceba de temporada, de tendresa i gust suau característics, que és rica en fibra, vitamines i minerals, de poc contingut energètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 manat de calçots  

    15 ametlles torrades sense sal 

    15 avellanes torrades sense sal

    3 tomàquets

    2 llesques de pa

    1 nyora

    1 cabeça alls

    1 patata

    pebre negre

    sal

    oli OVE

    vinagre de xerès

    menta 

    pebre vermell picant

    julivert fresc

PREPARACIÓ

  1. Esparraquem una nyora dins un pot amb aigua tèbia i deixem que s'hi hidrati durant 10 minuts fora del foc.
  2. Omplim tot el fons d'una safata de forn amb sal gruixuda. Damunt d'aquest llit de sal hi posem una cabeça d'alls cap per amunt, una patata i 3 tomàquets de penjar. Ho enfornem a 220º durant 30 minuts.
  3. Pelem els calçots, els rentem i els tallem en dues parts: la verda i la més tendra.
  4. Amb la part verda dels calçots fem un brou curt:  posem totes les cues verdes dins d'una olla, les cobrim amb aigua mineral, hi posem un manat de julivert i ho deixem al foc fins que arrenqui el bull. Quan bulli, ho deixem coure al mínim durant 10 minuts. Passat aquest temps, ho deixem reposar fora del foc, que infusioni.
  5. Tallem a rodelles la part blanca dels calçots i les fem suar en una cassola a foc baix durant 30 minuts, amb una mica d'oli. Ho tapem, ho remenem de tant en tant fins que ens quedi transparent.
  6. Tallem un parell de llesques de pa a daus, el fregim en una paella amb oli, l'enretirem amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli i el reservem en un bol gros.
  7. Mullem l'olla on tenim les rodelles de calçot amb unes gotes de vinagre de xerès. Hi afegim les avellanes i les ametlles, el tomàquet escalivat, la patata escalivada (sense pell) i la carn de la nyora hidratada. Hi munyim la cabeça d'alls escalivada, hi afegim el brou curt, deixem que arrenqui el bull i ho triturem.
  8. Ho colem i ho salpebrem.
  9. Piquem unes fulles de menta.
  10. Posem una punta de vinagre als crostonets de pa fregit, juntament amb una mica de pebre vermell picant i ho barregem bé.
  11. Ho emplatem posant primer la crema, els crostonets de pa fregit per damunt i finalment les fulles de menta picades.
Anar al contingut