Calçots en escabetx cremós

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    10 calçots      

    20 avellanes torrades

    120 g vi ranci

    100 g vinagre vell

    1 raig vi blanc

    30 g farina de blat de moro

    10 boletes de pebre negre

    2 grans d'all

    2 nyores

    2 fulles de llorer

    1 cullerada pebre vermell fumat picant

    2 cullerades panela  

    1 cullerada mantega 

    Menta

    Oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Pelem els calçots. Ens en quedem la part blanca i la tallem a la mida del dit índex. Els posem al foc amb aigua fins que els cobrim, una cullerada de mantega, sal i un raig de vi blanc. Quan comencin a bullir, els hi tenim 2 minuts coent-se.
  2. Traiem la polpa de les nyores després d'haver-les tingut en remull 24 h en aigua mineral.
  3. Laminem 2 grans d'all i els coem en una cassola amb força oli d'oliva verge extra. Quan comencen a canviar de color, hi posem una cullerada de pebre vermell fumat dolç. Ho remenem fora del foc. Ho tornem a posar al foc, amb el llorer, el vi ranci i el vinagre vell. Hi afegim el sucre panela i, quan s'hagi dissolt, hi posem la polpa de les nyores, els grans de pebre aixafats, hi abaixem el foc al mínim i que es lliguin tots els ingredients.
  4. Dissolem la farina de blat de moro en 80 g d'aigua mineral freda. L'afegim a l'escabetx i ho remenem fins que ens agafi cos. Hi afegim els calçots i ho deixem a foc mitjà durant 2 minuts.
  5. Ho servim amb les avellanes picades i una mica de fulles de menta per sobre.