Coca d'hivern

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir verdures i hortalisses a les preparacions és enriquir-les en nutrientsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER A LA COCA

    500 g farina

    15 g sal

    100 g massa mare

    300 ml d'aigua infusionada amb romaní

    Romaní

    5 g de sucre

    25 g oli OVE

    10 g llevat fresc

    50 g codonyat

    1 cabeça d'alls escalivada

    Sal

    Pebre blanc

    Llima

    Julivert

     

    PER A LA SAMFAINA

    6 calçots

    400 g carbassa

    10 cols de Brussel·les

    200 g tomàquet sofregit

    Vi ranci

    Pebre negre

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. En un pot bullim aigua amb unes branques de romaní per fer-ne una infusió. Un cop ha bullit la deixem infusionant 30 minuts.
  2. Escalivem al forn una cabeça d'alls.
  3. Posem al got de la pastadora 500 g de farina, 10 g de llevat sec, 5 de sucre, 100 g de massa mare i 300 m d'aigua de romaní infusionada, però tèbia, mai calenta.
  4. Un cop la massa no s'enganxi a les parets del got, hi afegim 15 g de sal i 25 ml d'oli OVE.
  5. Un cop aconseguida una massa elàstica la posem en un bol i la deixem reposar 30 minuts tapada amb un drap humit.
  6. Tallem la massa en dues parts i en fem quatre boles amb les mans.
  7. Les portem a una safata de forn sobre un paper sulfurat. Les cobrim amb un drap humit i ho deixem reposar 1 hora més.
  8. Traiem el gas de la massa pressionant-la amb els dits. Cobrim la massa amb una mica d'oli.
  9. Tallem 400 g de carbassa, 10 cols de Brussel·les per la meitat i 6 calçots (la seva part més blanca).
  10. Posem a una paella un raig d'oli. Hi afegim les cols de Brussel·les i la carbassa. Quan s'hagin fet una mica, fins a perdre una mica de color, hi afegim els calçots i un polsim de sal i pebre.
  11. Quan les verdures ja estiguin més aviat fetes hi afegim 200 g de tomàquet sofregit.  Hi aboquem un rajolí de vi ranci. Quan hagi desaparegut l'olor d'alcohol retirem la paella del foc i la reservem.
  12. En un got batedor munyim la cabeça d'all escalivada, 50 g de codony, el suc de mitja llima, pebre banc i oli OVE. Ho emulsionem.Posem aquest allioli en un biberó.
  13. Enfornem les coques (si és possible, amb vapor) a 200º durant 15 minuts.
  14. Posem a sobre de cada coca les verdures i hi posem a sobre una mica d'allioli. Ho rematem amb una mica de julivert.
Anar al contingut