Fideus amb calçots i salsitxes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest és un plat complet i força equilibrat, ja que conté molta verdura, aliment feculent i proteic; una amanida verda en seria el complement idealAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g fideus gruixuts  

    500 g calçots  

    400 g salsitxes  

    1 cabeça d'alls  

    1 l brou de gallina  

    1 kg ceba  

    Llorer  

    Pebre negre  

    Vi ranci  

    Safrà  

    Pinyons  

    Tàperes  

    Saïm  

    Oli

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem a brunesa 1 kg de ceba neta  
  2. Posem una cassola al foc, hi tirem força oli OVE, una fulla de llorer i la ceba tallada a brunesa.  
  3. Salpebrem la ceba i deixem que s'enrosseixi una hora, aproximadament.  
  4. Mentrestant afegim un parell de cullerades de saïm, un bon raig d'oli a la paella i 400 g de salsitxes i les fregim lentament.  
  5. Quan estiguin cuites, les enretirem del foc.
  6. Mentrestant, desglacem la ceba amb un raig generós de vi ranci.                 
  7. En una altra olla, escalfem 1 litre de brou de gallina.  
  8. Un cop s'ha evaporat l'alcohol del vi ranci, mirem si la ceba té oli que sobra. Si és el cas, separem l'oli de la ceba escorrent-ho en un colador o per decantació.  
  9.  Afegim les salsitxes a la ceba.  
  10. Tallem pel mig 1 cabeça d'alls i l'afegim a la cassola
  11. Tallem 500 g calçots nets a bresa i els afegim a la cassola.  
  12. Afegim uns brins de safrà a la cassola.
  13. Afegim 250 g de fideus gruixuts i els rossegem uns 3 minuts.
  14. Tirem a la cassola un litre de brou calent, sal i pebre i ho fem coure 7 minuts (o el temps que ens digui el fabricant).   
  15. En una paella petita, torrem uns pinyons.
  16. Servim els fideus amb salsitxes, hi tirem uns pinyons i unes tàperes. 
Anar al contingut