Corball amb cansalada

 • Programa: Cuines amb Marc Ribas
 • Cuina: Marc Ribas
 • Dificultat: Baixa
 • Temps: Menys d'una hora
 • Informació nutricional
  -Obre

  El corball és un peix blanc amb un alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic i un baix contingut en greixos, propietat que el fa un aliment de molt fàcil digestió.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

 • 4 supremes de corball

  500 g pèsols llàgrima

  200 g botifarra de perol

  100 g cansalada ibèrica

  Mig manat de bledes

  Pebre verd en salaó

  Flor de sal

  Oli OVE

  Sal

PREPARACIÓ

 1. Tallem les supremes de corball en 4 talls (1 tall per persona), sense espines ni escates, i les posem en un recipient. Les cobrim amb una solució d'aigua i sal a raó de 20 g de sal per litre d'aigua. Ho deixem 30 minuts fent el bany de sal a la nevera.
 2. Escaldem les bledes, sense tronc, amb aigua bullent, i les hi deixem pocs segons. Les traiem i les posem dins un atuell amb aigua i gel per tallar-ne la cocció. Les eixuguem amb un drap i les reservem en un plat amb un raig d'oli.
 3. Eixuguem el peix, l'emboliquem amb un paper sulfurat i el coem a una paella sense oli, amb la pell cap per avall. Un cop el paper comença a agafar color, el girem per coure'l de l'altra banda.
 4. Agafem una safata que haurem escalfat al forn, hi posem un paper sulfurat, i hi posem els talls de peix desembolicats. Aquest cop, la pell ha d'estar a la part de dalt. Cobrim el peix amb làmines fines de cansalada ibèrica. Ho enfornem 4' a 200º.
 5. Tallem la botifarra de perol, sense pell, a una mida ben menuda. La saltem en una paella sense oli. La reservem i aprofitem aquesta mateixa paella per saltar el pèsol llàgrima, aquest cop amb una mica d'oli i un polsim de sal.
 6. Emplatem la bleda al fons. A damunt, una mica de flor de sal i alguna boleta de pebre verd en salaó. Hi afegim la botifarra, un tall de peix i els pèsols.
Anar al contingut