Anar a la navegació principal

Corball al forn amb patates

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    2 kg corball

    500 g patates

    500 ml de fumet

    2 gots de vi ranci

    3 cebes tendres                        

    1 fulla de llorer

    2 grans d'alls

    Ametlla crua en pols      

    Julivert

    Oli ove

    Llimones

    Gingebre

    Pebre negre

    Sal

    Safrà

PREPARACIÓ

  1. Si no hem demanat a la peixateria que ens filetegin el corball, ho fem nosaltres.
  2. Posem en una olla alta 600 ml d'aigua minerali hi posem el cap i les espines del peix.
  3. Encenem el foc lent per a que arribi a ebullició.
  4. Treiem impureses amb una escumadora.
  5. Ho deixem bullir lentament uns 20 minuts.
  6. Apaguem el foc i ho deixem reposar tapat 30 minuts
  7. Cobrim una safata de forn amb una fulla de paper sulfurat.
  8. Tallem 3 cebes a juliana i les posem sobre la safata del forn.
  9. Pelem 500 g de patates i les tallem a llesques.
  10. Posem les patates sobre la ceba a la safata.
  11. Afegim una fulla de llorer a la safata, un raig d'oli OVE i un got de vi ranci.
  12. Posem la safata a la part baixa del forn a 180 graus durant 20 minuts.
  13. Traiem la safata amb les patates i les cebes del forn i pugem la temperatura a 220 graus.
  14. Posem una paella al foc amb un raig d'oli. Pelem i tallem a làmines 2 grans d'all i els posem a ballar a la paella.
  15. Afegim pebre negre a l'all i 1 got de vi ranci. Deixem que l'all quedi refregit.
  16. Quan evaporat l'acohol del vi està evaporat, ofeguem l'all amb 500 ml de brou.
  17. Apaguem el foc i ho reservem.
  18. Pelem una llimona i ens quedem amb la pell, només la part més blanca. A més, traiem el suc d'aquesta llimona i ho deixem en un bol.
  19. Ratllem gingebre al mateix bol
  20. Tallem 5 branques de julivert i també ho afegim al bol.
  21. Ho remenem tot.
  22. Incorporem el refregit d'all al bol amb el julivert.
  23. Ho remenem i ho guardem tot.
  24. Traiem els filets de corball de la nevera i els salpebrem.
  25. Fem una picada amb 50gd'ametlla crua en pols i uns brins de safrà.
  26. Posem el peix a la safata del forn
  27. Pêr sobre del peix hi posem el brou, el refregit d'herbes i la picada d'ametlles.
  28. Ho portem el forn uns 10 minuts. (El temps dependrà de la mida del peix.)
  29. Traiem la safata del forn i emplatem.
Anar al contingut