Cocotxes de bacallà amb maionesa d'alfàbrega

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cocotxes són una de les parts més preuades del bacallà, són la carn de sota la barbeta, una carn blanca molt lleugera i rica en proteïnes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 20 cocotxes dessalades  

    250 ml cervesa torrada  

    150 g farina de blat  

    100 g farina de cigró 

    10 fulles d'alfàbrega  

    1 cullerada de llevat fresc 

    4 voltes de pebre negre en gra 

    1 llimona 

    1 ou 

    Oli suau  

    Vinagre de xerès 

    Flor de sal 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la maionesa. Posem dins el got batedor 1 ou, sal, 10 fulles d'alfàbrega fresca, unes gotes de vinagre de Xerès i oli suau. Ho emulsionem tot amb la batedora i ho guardem dins un biberó i a la nevera. 
  2. Preparem la massa per arrebossar. Posem dins un bol 100 g de farina de cigró tamisada i 100 g de farina de blat, també tamisada. També hi posarem 5 g de llevat de forner fresc, un polsim de sal, 4 voltes de pebre negre en gra i 250 ml de cervesa torrada.  
  3. Remenem amb les varetes manuals fins que la barreja quedi homogènia.   
  4. Deixem que la massa reposi 30 minuts fora de la nevera perquè el llevat s'activi, i després ho portem 1 h a la nevera perquè la massa es refredi. 
  5. Netegem 20 cocotxes, prèviament dessalades, segons les instruccions de la bacallaneria.  
  6. Podem guarder-ne les pells en una carmanyola, per a una altra elaboració. 
  7. Assequem les cocotxes amb un drap. Posem una paella fonda a escalfar amb una bona quantitat d'oli suau o oli de confitar.  
  8. Passem les cocotxes seques per una safata amb farina de blat.  
  9. Espolsem l'excés de farina i passem les 3 primeres cocotxes pel bol amb la massa d'arrebossar.   
  10. Fregim les cocotxes de 3 en 3 tan bon punt les tinguem cobertes amb la pastina.
  11. Reservem les cocotxes en un plat amb paper absorbent. 
  12. Al cap d'uns minuts, traiem el paper amb l'excés d'oli. 
  13. Emplatem les cocotxes arrebossades amb uns punts de maionesa d'alfàbrega, sal en escates, pebre i pell ratllada de llimona.
Anar al contingut