Coca d'oli i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les masses de farina i aigua, com el pa o la base de la coca, són un aliment molt complet, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, conté proteïnes vegetals i és pobre en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g de xocolata 70%
100 g de nata 35%
125 g de farina
100 g d'aigua mineral
50 g d'oli OVE
1 canonet de vainilla
ratafia
sal de Maldon
cacau en pols desgreixat i sense sucre
sal fina
llevat
PREPARACIÓ
- Posem l'aigua al foc en un pot i hi afegim la polpa de vainilla. Un cop arrenqui el bull, parem el foc, tapem el foc, deixem que infusioni 10 minuts i ho deixem refredar.
- En un bol, hi barregem la sal fina, la farina, l'oli OVE i el llevat fresc.
- Un cop l'aigua amb la polpa de vainilla estigui tèbia, l'afegim al bol i fem la massa.
- Funyim la massa i la deixem fermentar durant 40 min.
- Posem un pot amb un dit d'aigua i un bol transparent al foc per fer el bany maria. Hi posem la xocolata i la nata. Un cop s'han desfet, hi afegim un raig de ratafia.
- Ho deixem refredar dins d'una mànega pastissera.
- Estirem el pa i hi donem forma de coca.
- Preparem la safata de forn amb paper sulfurat per sota.
- Posem la coca a la safata i la fiquem al forn, a la part del mig, i la deixarem 15 minuts a 220º graus.
- Traiem la coca i la deixem refredar una mica.
- Hi posem la xocolata, el cacau en pols, la sal Maldon i un raig d'oli per sobre.