Coca d'oli i xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les masses de farina i aigua, com el pa o la base de la coca, són un aliment molt complet, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, conté proteïnes vegetals i és pobre en greixos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de xocolata 70%

    100 g de nata 35%

    125 g de farina

    100 g d'aigua mineral

    50 g d'oli OVE

    1 canonet de vainilla

    ratafia

    sal de Maldon

    cacau en pols desgreixat i sense sucre

    sal fina

    llevat

     

PREPARACIÓ

- Posem l'aigua al foc en un pot i hi afegim la polpa de vainilla. Un cop arrenqui el bull, parem el foc, tapem el foc, deixem que infusioni 10 minuts i ho deixem refredar.

- En un bol, hi barregem la sal fina, la farina, l'oli OVE i el llevat fresc.

- Un cop l'aigua amb la polpa de vainilla estigui tèbia, l'afegim al bol i fem la massa.

- Funyim la massa i la deixem fermentar durant 40 min.

- Posem un pot amb un dit d'aigua i un bol transparent al foc per fer el bany maria. Hi posem la xocolata i la nata. Un cop s'han desfet, hi afegim un raig de ratafia.

- Ho deixem refredar dins d'una mànega pastissera.

- Estirem el pa i hi donem forma de coca.

- Preparem la safata de forn amb paper sulfurat per sota.

- Posem la coca a la safata i la fiquem al forn, a la part del mig, i la deixarem 15 minuts a 220º graus.

- Traiem la coca i la deixem refredar una mica.

- Hi posem la xocolata, el cacau en pols, la sal Maldon i un raig d'oli per sobre.

Anar al contingut