Pop "a feira"
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
En comparació amb la resta de marisc, el pop té un baix contingut energètic i de colesterol. Destaca la seva aportació de calci i vitamina A.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 pop vermell sencer
5 l aigua mineral
1 fulla de llorer
1 ceba de Figueres
1 kg de patates gallegues
pebre vermell picant
pebre vermell dolç
oli OVE
sal gruixuda
PREPARACIÓ
Netegem el pop i traiem del cap tota la brutícia i la sorra, a més dels ulls i la boca.
Bullim el pop amb aigua, una fulla de llorer i una ceba. Farem 3 espantades (ficar-lo a l'aigua bullint i treure'l de seguida) i a la quarta ja el deixarem dins de l'olla.
El bullirem, durant 10 minuts per quilo de pop, i li donarem el mateix temps de repòs que de cocció.
Un cop passat aquest temps, el traiem de dins l'olla i el deixem refredar amb les potes cap amunt.
Pelem i tallem les patates i les bullim dins l'aigua de cocció del pop durant 25/30 minuts.
Tallem el pop a rodelles.
Ho servim muntant el plat per aquest ordre: rodella de patata, per sobre una mica de sal gruixuda, oli, tros de pop, pebre vermell dolç, pebre vermell picant, oli i puntes de sal.