Pop "a feira"

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    En comparació amb la resta de marisc, el pop té un baix contingut energètic i de colesterol. Destaca la seva aportació de calci i vitamina A.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pop vermell sencer

    5 l aigua mineral

    1 fulla de llorer

    1 ceba de Figueres

    1 kg de patates gallegues 

    pebre vermell picant

    pebre vermell dolç

    oli OVE

    sal gruixuda

PREPARACIÓ

Netegem el pop i traiem del cap tota la brutícia i la sorra, a més dels ulls i la boca.

Bullim el pop amb aigua, una fulla de llorer i una ceba. Farem  3 espantades (ficar-lo a l'aigua bullint i treure'l de seguida)  i a la quarta ja el deixarem dins de l'olla.

El bullirem, durant 10 minuts per quilo de pop, i li donarem el mateix temps de repòs que de cocció.

Un cop passat aquest temps, el traiem de dins l'olla i el deixem refredar amb les potes cap amunt.

Pelem i tallem les patates i les bullim dins l'aigua de cocció del pop durant 25/30 minuts.

Tallem el pop a rodelles.

Ho servim muntant el plat per aquest ordre: rodella de patata, per sobre una mica de sal gruixuda, oli, tros de pop, pebre vermell dolç, pebre vermell picant, oli i puntes de sal.


 

Anar al contingut