Brownie fondant

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir fruits secs a les preparacions dolces és una bona manera de millorar-ne el perfil de greixos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

  • 300 g xocolata negra  

    200 ml nata 35% 

    150 g mantega  

    120 g sucre morè 

    100 g farina fluixa  

    8 nous 

    4 ous  

    Sucre de llustre

PREPARACIÓ

 

  1. Posem un pot al foc i hi aboquem 200 ml de nata al 35%. Fem que bulli. 
  2.  Mentrestant, en al got batedor, tallem 100 g de xocolata negra a bocins.   
  3. Posem al mateix got un rovell d'ou. La clara, la reservem per a una altra preparació.  
  4. Si la nata ja bull, la tirem al got batedor i ho turbinem tot fins que la textura sigui llisa.  
  5. Posem aquesta barreja en una a mànega amb broquet i ho guardem a la nevera on s'hi haurà d'estar un mínim d'una hora.  
  6. Preparem un bany maria i desfem 200 g de xocolata negra. 
  7. Mentrestant, en un altre bol, posem 120 g de sucre morè i 3 ous. Els blanquegem perquè agafin aire.  
  8. Un cop la xocolata del bany maria s'ha desfet, hi posem 150 g de mantega tallada a trossos petits perquè es fongui amb la xocolata. 
  9. Quan la mantega estigui fosa, aboquem la barreja de xocolata als ous blanquejats i ho integrem.  
  10. Al mateix bol, tamisem 100 g de farina fluixa i ho integrem fins que sigui homogeni. 
  11. Escampem la barreja en un motlle de forn untat amb mantega i farina. Volem que la massa sigui bastant prima, d'uns cinc centímetres com a molt.  
  12.  Espolsem sucre de llustre per damunt amb un colador. 
  13. Ho portem al forn escalfat a 170º, 15 minuts. 
  14. Passat aquest temps, traiem la safata del forn i deixem que es refredi. Un cop refredat, desemmotllem. 
  15. Tallem el brownie en 12 talls.  
  16. Farcim els primers pisos amb el cremós. 
  17. Cobrim amb una capa de brownie. 
  18.  Farcim els segons pisos amb el cremós. 
  19. I amb talls de 8 nous tallats a ganivet. 
  20. Cobrim el cremós amb una capa de nous. 
  21.  Tapem amb l'última capa de brownie. 
Anar al contingut