Brownie fondant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Afegir fruits secs a les preparacions dolces és una bona manera de millorar-ne el perfil de greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
300 g xocolata negra
200 ml nata 35%
150 g mantega
120 g sucre morè
100 g farina fluixa
8 nous
4 ous
Sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc i hi aboquem 200 ml de nata al 35%. Fem que bulli.
- Mentrestant, en al got batedor, tallem 100 g de xocolata negra a bocins.
- Posem al mateix got un rovell d'ou. La clara, la reservem per a una altra preparació.
- Si la nata ja bull, la tirem al got batedor i ho turbinem tot fins que la textura sigui llisa.
- Posem aquesta barreja en una a mànega amb broquet i ho guardem a la nevera on s'hi haurà d'estar un mínim d'una hora.
- Preparem un bany maria i desfem 200 g de xocolata negra.
- Mentrestant, en un altre bol, posem 120 g de sucre morè i 3 ous. Els blanquegem perquè agafin aire.
- Un cop la xocolata del bany maria s'ha desfet, hi posem 150 g de mantega tallada a trossos petits perquè es fongui amb la xocolata.
- Quan la mantega estigui fosa, aboquem la barreja de xocolata als ous blanquejats i ho integrem.
- Al mateix bol, tamisem 100 g de farina fluixa i ho integrem fins que sigui homogeni.
- Escampem la barreja en un motlle de forn untat amb mantega i farina. Volem que la massa sigui bastant prima, d'uns cinc centímetres com a molt.
- Espolsem sucre de llustre per damunt amb un colador.
- Ho portem al forn escalfat a 170º, 15 minuts.
- Passat aquest temps, traiem la safata del forn i deixem que es refredi. Un cop refredat, desemmotllem.
- Tallem el brownie en 12 talls.
- Farcim els primers pisos amb el cremós.
- Cobrim amb una capa de brownie.
- Farcim els segons pisos amb el cremós.
- I amb talls de 8 nous tallats a ganivet.
- Cobrim el cremós amb una capa de nous.
- Tapem amb l'última capa de brownie.