Bols de pastís Selva Negra
- Programa: La cuina de Rachel Khoo
- Cuina: Rachel Khoo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
PA DE PESSIC
- 90 g de farina
- 1 cullerada de llevat
- 2 ous
- 125 g de sucre
- 50 g de mantega fosa
- 2 cullerades de cacau en pols
- 1 motlle de pastissos de 20 cm
-
BOLS DE XOCOLATA
- 400 g de xocolata negra
- 2 cullerades d'oli de gira-sol o un altre oli vegetal
- 6 globus per fer bombes d'aigua
- 400 g de cireres
- 2 cullerades de sucre
-
NATA
- 300 ml de nata per muntar
- 1 cullerada de sucre
PREPARACIÓ
- Escalfem el forn a 160°.
- Barregem la farina, el cacau en pols i el llevat.
- Batem els ous amb el sucre fins que quedin escumosos i de color clar.
- Hi incorporem els ingredients líquids i després els sòlids.
- Ho posem al motlle untat amb mantega o bé oli i farina.
- Ho coem al forn durant 30 minuts, o fins que hi clavem una broqueta i ens surti neta. Desemmotllem el pa de pessic i el deixem refredar.
- Inflem els globus.
- Fonem la xocolata en un bol al bany maria i la deixem refredar. Ha de quedar de la consistència de la nata líquida. Hi suquem els globus i els col·loquem en una plata coberta amb paper de plàstic.
- Posem els globus a la nevera perquè la xocolata se solidifiqui.
- Mentrestant, traiem els pinyols de les cireres (en reservem 6 per decorar).
- Posem en un recipient 100 ml d'aigua i 100 g de sucre. Ho tapem i fem que arrenqui el bull.
- Hi afegim les cireres. Les bullim durant 10 minuts.
- Ho deixem refredar a la nevera.
- Un cop s'hagi solidificat la xocolata dels globus, repetim el procés (segurament haurem de tornar a escalfar la xocolata al bany maria o al microones un parell de segons). Deixem els globus a la nevera.
- Anem fent una segona capa a tots els globus.
- Quan el pa de pessic i les cireres en almívar s'hagin refredat, tallem el pa de pessic en trossos grossos i el repartim pels bols de xocolata. Al damunt hi posem les cireres amb l'almívar.
- Muntem la nata amb el sucre i la posem en una mànega.
- Apliquem un muntet de nata sobre cada bol i al damunt hi posem una cirera.
Per avançar feina
Podem comprar el pa de pessic de xocolata ja fet i una llauna de cireres en almívar.
Consells
- Tempereu la xocolata de 48° a 32°.
- No suqueu els globus a la xocolata cremant, perquè es rebentaran i ho empastifareu tot.
- La nata és més fàcil de muntar quan és ben freda. Si la vostra cuina és calorosa, poseu el bol al congelador abans de muntar-la.
- Feu servir un bol petit per sucar-hi els globus. Així serà més fàcil, perquè hi haurà més profunditat de xocolata.
- Per treure els pinyols de les cireres podeu fer servir una palleta.