Bescuit de cafè amb xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    380 g nata

    100 g xocolata a la pedra Jolonch

    75 g sucre

    40 g nous

    35 g aigua mineral

    3 ous

    2 cullerades de cafè soluble

    1 làmina de gelatina

    Fulles de menta

     

PREPARACIÓ

  1. Posem a hidratar una làmina de gelatina, submergint-la una estona amb aigua mineral.
  2. Fem un almívar: posem en un pot 75 g de sucre i 35 g d'aigua mineral. Ho desfem a foc molt baix. Un cop desfet, hi afegim la gelatina perquè s'hi dilueixi, i ho deixem a temperatura ambient.
  3. Separem clares i rovells de 3 ous.
  4. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques.
  5. Afegim l'almívar als rovells, a poc a poc, sense deixar de remenar.
  6. Semimuntem en un bol fred, 280 g de nata amb les varetes elèctriques. Hi afegim la nata amb una llengua i ajudem que s'incorpori tot bé.
  7. Triturem 40 g de nous. Hi afegim 2 cullerades de cafè soluble i ho barregem bé.
  8. Omplim el fons d'un motlle amb la barreja de cafè i nous. Per damunt hi aboquem la mousse i el posem a congelar unes dues hores.
  9. Fonem la xocolata al bany maria i hi afegim 100 g de nata. Un cop desfeta la xocolata, ho barregem.
  10. Ho servim posant un tall de bescuit gelat, el banyem amb la xocolata, hi espolsem una mica de cafè soluble i ho acabem amb fulles de menta picades.
Anar al contingut