Bescuit de cafè amb xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
380 g nata
100 g xocolata a la pedra Jolonch
75 g sucre
40 g nous
35 g aigua mineral
3 ous
2 cullerades de cafè soluble
1 làmina de gelatina
Fulles de menta
PREPARACIÓ
- Posem a hidratar una làmina de gelatina, submergint-la una estona amb aigua mineral.
- Fem un almívar: posem en un pot 75 g de sucre i 35 g d'aigua mineral. Ho desfem a foc molt baix. Un cop desfet, hi afegim la gelatina perquè s'hi dilueixi, i ho deixem a temperatura ambient.
- Separem clares i rovells de 3 ous.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques.
- Afegim l'almívar als rovells, a poc a poc, sense deixar de remenar.
- Semimuntem en un bol fred, 280 g de nata amb les varetes elèctriques. Hi afegim la nata amb una llengua i ajudem que s'incorpori tot bé.
- Triturem 40 g de nous. Hi afegim 2 cullerades de cafè soluble i ho barregem bé.
- Omplim el fons d'un motlle amb la barreja de cafè i nous. Per damunt hi aboquem la mousse i el posem a congelar unes dues hores.
- Fonem la xocolata al bany maria i hi afegim 100 g de nata. Un cop desfeta la xocolata, ho barregem.
- Ho servim posant un tall de bescuit gelat, el banyem amb la xocolata, hi espolsem una mica de cafè soluble i ho acabem amb fulles de menta picades.