Barretes energètiques
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és un aliment energètic, que si es pren amb moderació i preferiblement amb alt percentatge en cacau com en la recepta, té propietats estimulants i antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
150 g de barreja de fruits secs crus:
nous
anacards
festucs
ametlles
150 g de flocs de civada
100 g de xocolata 72%
50 g de soja texturitzada
5 cullerades soperes de mel
3 cullerades d'oli de coco
PREPARACIÓ
- Piquem els fruits secs junts i els guardem en un bol.
- Piquem la soja i la civada. Ho afegim al bol dels fruits secs.
- Posem 3 cullerades d'oli de coco en una paella. Un cop fos, hi afegim el contingut del bol, tot remenant-ho fins que aconseguim una barreja homogènia.
- Quan comenci a granular-se, hi afegim la mel en tres vegades, per afavorir que s'aglutini tot bé.
- Untem una safata amb oli de coco. Ens ajudarà a fixar el paper film que hi hem de posar per cobrir el fons del motlle. Posem la barreja al damunt, l'aplanem bé i l'acabem de tapar amb paper film. Hi posem una altra safata damunt, juntament amb un pes, perquè hi faci pressió. Quan estigui a temperatura ambient, ho deixem refredar dues hores a la nevera. Un cop freda, la tallarem en barretes.
- Fonem la xocolata a bocins, al bany maria.
- Pintem les barretes amb filets de xocolata fosa i les deixem refredar.