Galetes de civada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La civada és un cereal molt especial ja que conté una gran quantitat de fibra, minerals, i greixos saludables.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g flocs de civada

    100 g de mantega

    60 g de sucre muscovat

    50 g de farina de civada

    40 g de mango deshidratat

    40 g de figues seques

    20 g de nous

    20 g d'ametlles marcona crues

    1 ou

    1 culleradeta d'impulsor

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant el contingut que diferenciarà les dues galetes. D'una banda, tallem a mida de macedònia les figues seques i les nous. Les reservem, juntes, en un bol. D'altra banda, tallem les ametlles marcona, així com el mango deshidratat que, en aquest cas, tallarem molt menut. Ho reservem en un altre bol.
  2. Posem 100 g de mantega dins d'un bol i la desfem molt suaument, sense tocar-la. Un cop veiem que s'ha desfet i que ens queda una part blanquinosa a sota i una part daurada més líquida a sobre, hi aturem el foc. Ens quedem amb la part líquida i daurada, que aboquem dins d'un recipient, ben a poc a poc i per decantació, de manera que no ens hi caigui la part blanca. Necessitarem 60 ml d'aquesta mantega clarificada que acabem de fer. Si ens en sobra, la podem guardar a la nevera o al congelador per a una altra ocasió. 
  3. Per fer la massa de les nostres galetes, posem dins d'un bol 1 ou i 60 g de sucre muscovat. Ho barregem bé. Hi afegim els 60 ml de mantega clarificada i ho integrem. Hi afegim la farina de civada, els flocs de civada, un pessic de sal i una culleradeta d'impulsor. Ho barregem bé fins que ens quedi uniforme.
  4. Separem la massa en dues parts. En posem la meitat al bol amb figues i nous. L'altra meitat la posem al bol de les ametlles i el mango. Barregem el contingut dels dos bols per separat.
  5. Ens untem les mans amb oli i fem boletes de la barreja amb nous i figues. A mesura que les tenim, les posem a la safata de forn, a sobre d'una base de silicona perforada o bé de paper sulfurat. Deixem espai entre una boleta i l'altra, perquè creixeran. Les aixafem una mica amb la mà i acabem de donar-los la forma que vulguem. Fem el mateix amb la massa de mango i ametlla. Ho enfornem 20' a 180º.
  6. Un cop les desenfornem, les deixem refredar a sobre d'una reixeta perquè s'airegin de tot arreu.
Anar al contingut