Panellets tradicionals
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Tot i que són unes postres molt dolces i energètiques, pel seu elevat contingut en sucres (sempre podem mirar d'afegir-ne una mica menys), són també molt riques en nutrients, especialment greixos saludables, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g farina d'ametlla marcona
350 g sucre
350 g pinyons
350 g ametlla marcona esmicolada
6 ous
1 llimona
PREPARACIÓ
- Blanquegem 3 ous amb 350 g de sucre.
- En un altre bol, ratllem la pell d'1 llimona i la barregem amb 500 g de farina d'ametlla marcona.
- De mica en mica, anem incorporant la barreja de farina i llimona, amb els ous blanquejats, fins que quedi tot ben integrat. En formem una bola, la tapem amb un drap de cotó i la deixem que reposi durant 24 h.
- Dividim la bola en dos i les allarguem fins a fer-ne dues barres. Tallem cada barra en porcions de panellet, i fem la forma de panellet que vulguem.
- Batem 3 rovells en un bol, amb un rajolí d'aigua; serà la nostra pega perquè els pinyons o les ametlles se'ns hi enganxin. Banyem cada panellet amb la nostra pega i els deixem reposar uns minuts damunt d'una reixeta perquè la barreja faci efecte.
- Enganxem pinyons a la meitat dels panellets. A l'altra meitat, hi enganxem ametlles marcona esmicolades (han de ser crues).
- Enfornem els panellets a 200º durant 7 minuts.