Panellets tradicionals

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Tot i que són unes postres molt dolces i energètiques, pel seu elevat contingut en sucres (sempre podem mirar d'afegir-ne una mica menys), són també molt riques en nutrients, especialment greixos saludables, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g farina d'ametlla marcona 

    350 g sucre 

    350 g pinyons 

    350 g ametlla marcona esmicolada 

    6 ous 

    1 llimona 

     

PREPARACIÓ

  1. Blanquegem 3 ous amb 350 g de sucre. 
  2. En un altre bol, ratllem la pell d'1 llimona i la barregem amb 500 g de farina d'ametlla marcona. 
  3. De mica en mica, anem incorporant la barreja de farina i llimona, amb els ous blanquejats, fins que quedi tot ben integrat. En formem una bola, la tapem amb un drap de cotó i la deixem que reposi durant 24 h. 
  4. Dividim la bola en dos i les allarguem fins a fer-ne dues barres. Tallem cada barra en porcions de panellet, i fem la forma de panellet que vulguem. 
  5. Batem 3 rovells en un bol, amb un rajolí d'aigua; serà la nostra pega perquè els pinyons o les ametlles se'ns hi enganxin. Banyem cada panellet amb la nostra pega i els deixem reposar uns minuts damunt d'una reixeta perquè la barreja faci efecte.  
  6. Enganxem pinyons a la meitat dels panellets. A l'altra meitat, hi enganxem ametlles marcona esmicolades (han de ser crues).  
  7. Enfornem els panellets a 200º durant 7 minuts. 
Anar al contingut