Crumble de cafè i mascarpone

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El mascarpone, és com un formatge fresc, fet a base de nata i ferments. És altament energètic i ric en greixos; per això el seu consum ha de ser moderat i ocasionalAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    500 g mascarpone  

    4 ous  M  

    200 g sucre blanc  

    100 g farina  

    100 g mantega    

    35 g farina d'ametlla  

    25 g ametlla marcona crua  

    6 g cafè soluble  

    2 fulls gelatina  

    1 llimona  

    Cacau en pols 

PREPARACIÓ

  1. Posem a hidratar dos fulls de gelatina. 
  2. Posem un pot amb aigua al foc per fer un bany maria. 
  3. Posem al bol 4 ous mida M i 100 g de sucre, que anirem afegint de mica en mica mentre els blanquegem amb les varetes elèctriques. 
  4. Posem al pot els ous blanquejats remenant fins que arribin als 85º (haurà espessit). 
  5. Traiem el pot del foc i hi afegim els fulls de gelatina escorreguts. Els dissolem. 
  6. Aixafem en un bol 500 g de mascarpone. 
  7. Anem afegint la crema d'ous al mascarpone barrejant-lo amb una llengua o una espàtula. Ho fem en dues parts i sempre amb moviment d'embolcallar. 
  8. Un cop aconseguida la textura idònia, posem la massa en una màniga pastissera i la portem a la nevera, on la tindrem 1 hora de repòs. 
  9. Piquem 25 g d'ametlles marcona de qualsevol manera. 
  10. En un bol hi posem 100 g de farina, 100 g de mantega (millor pomada), 100 g de sucre, 6 g de cafè soluble, 35 g de farina d'ametlla i les ametlles trossejades. 
  11. Ratllem una llimona al bol i ho barregem tot. Ho podem fer amb les mans. 
  12. Ho tapem amb un drap i li donem 15 minuts de repòs a la nevera. Tenim preparat el crumble. 
  13. El traiem de la nevera, el posem en una safata de forn a sobre d'un paper sulfurat i l'esmicolem. 
  14. El portem al forn a 180º durant 12 minuts. 
  15. Quan traiem el crumble del forn ja el podem esmicolar per donar-li la seva típica textura d'engrunes. 
  16. I ja podem empatar. Posem en un got o una copa de vidre una base de crumble, després una capa de crema de mascarpone, una altra capa de crumble i una altra, ja final, de mascarpone. Hi posem per sobre una mica de cacau en pols i llest!!  
Anar al contingut