Rotllets de canyella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita dessecada, com els nabius, les panses o les orellanes, en no tenir aigua aporta concentracions elevades de nutrients, especialment de fibra i de sucresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER FER ELS ROTLLETS

    200 g de farina de força

    75 g de llet tèbia

    50 g de sucre

    30 g de mantega pomada

    Mig bloc de llevat fresc (uns 12-13 g)

    1 cullerada d'essència de vainilla  

    1 ou

     

     

    PER AL FARCIT

    75 g de mantega pomada

    70 g de sucre panela

    30 g de nabius secs

    20 g de nous trencades       

    7 g de canyella en pols    

     

     

    PER DECORAR

    100 g de sucre de llustre

    15 ml de llet

     

PREPARACIÓ

  1. Escalfem lleugerament en un pot 75 ml de llet.
  2. Quan estigui tèbia, hi desfem 12-13 g de llevat fresc(la meitat d'un dau). Ho deixem actuar i que faci bombolles durant 20 minuts.
  3. Fiquem 200 g de farina de força al robot de cuina.
  4. Fem un volcà amb la farina de força i al mig hi posem 1 ou, 50 g de sucre, 5 ml d'essència de vainilla, 30 g de mantega pomada i la llet que tenim amb el llevat
  5. Ho integrem tot i ho pastem amb el robot fins a aconseguir la textura desitjada. Trigarem a tenir-la llesta uns 15 minuts. (Es pot amassar sense robot, només caldrà una mica més de temps).
  6. Un cop pastada la massa, li donem forma de bola, la mullem amb oli OVE i la deixem tapada amb un drap a temperatura ambient fins que dobli el seu volum.
  7. Enfarinem una superfície on treballar, estirem la massa amb l'ajuda d'un corró i li donem forma de rectangle.
  8. Barregem en un bol 7 g de canyella en pols i 70 g de panela.
  9. Untem el rectangle de pasta amb els 75 g demantega pomada i hi espolsem per sobre la barreja de sucre i canyella.
  10. Hi escampem per sobre 30 g de nabius secs i 20 g de nous trencades.
  11. Emboliquem la massaper la part ampla fent un rotllo allargat.
  12. Tallem el rotllo fent anelles d'uns 2 cm d'amplada.
  13. Untem una safata de forn de parets altes amb mantega i farina.
  14. Untem amb oli les anelles per evitar que la massa es ressequi.
  15. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar 30 minuts a temperatura ambient.
  16. Pintem els rotllos amb una mica de llet.
  17. Els enfornem a 180 graus durant 35 minuts.
  18. Desenfornem i desemmotllem a sobre una reixeta.
  19. Desfem 100 g de sucre llustre dins 15 ml de llet.
  20. Distribuïm la glaça a sobre dels rotllets, ho servim i llest!
Anar al contingut