Divulgació

"El documental" presenta "Transmissions. Memòries de Lluís Sala"

Un treball que recupera el testimoni de Lluís Sala, un dels últims supervivents de la Guerra Civil.

Coincidint amb el 75è aniversari del final de la Guerra Civil, dissabte 29 de març el programa "El documental" emet "Transmissions. Memòries de Lluís Sala", un dels darrers supervivents de la contesa que actualment té 98 anys (97 quan es va realitzar el documental) i viu a Callús.

Lluís Sala va fer la Guerra Civil a la 27a Divisió, enquadrat en una secció de transmissions i va participar en les principals batalles del conflicte: el front d'Aragó, la batalla de Terol, El Merengue o l'Ebre, entre d'altres. Posteriorment, es va exiliar a França on va ser internat en els camps de concentració de Sant Llorenç de Cerdans i Septfonds. A partir dels anys 70 es va començar a interessar per la guerra i n'acaba fent un dels principals "leitmotivs" de la seva vida, fins al dia d'avui.

El documental és una reflexió sobre els processos de memòria històrica realitzats al nostre país i un homenatge als pioners de la recuperació a partir dels anys setanta i vuitanta. Compta amb la participació de destacats historiadors com Joan Villaroya, Martí Marín o David Tormo i revisita els principals espais del conflicte, com el Merengue, l'Ebre i diversos camps de concentració francesos com el de Septfonds, ara conservats com a lloc de memòria.

Fitxa tècnica
Producció executiva: Fundació Aplicació
Direcció i producció: Jordi Algué Sala
Realització i edició: Núria Campabadal Turmo
Guió: Jordi Algué i Núria Campabadal
Directora de fotografia: Cristina Pérez Ruiz
Música: Josep Sala Colom
Postproducció de so: Pere Jurado Paredes
Assessorament i entrevistes: Yolanda Viñals Verdes
Documentació: Roberta Tenci
Disseny gràfic: Justo Nieto Armuña
So directe: Joan Riba Roque
Anar al contingut