Xavier Graset i el programa "Valor afegit", reben el Premi Nacional de Comunicació 2015

El periodista de Catalunya Ràdio Xavier Graset, i el programa de TV3 "Valor afegit" han rebut avui el Premi Nacional de Comunicació 2015 en la categoria de Ràdio i Televisió, respectivament, en un acte celebrat al Palau de la Generalitat i presidit pel president Artur Mas.

Xavier Graset, que actualment dirigeix i presenta el programa "L'Oracle" a Catalunya Ràdio i que fa poc va participar en el programa "Com som" de TV3, ha estat guardonat en la categoria de Ràdio. El jurat l'ha volgut premiar per "la seva trajectòria professional, que s'ha desenvolupat principalment a la ràdio pública catalana, però també en altres mitjans com TV3 o Canal Reus TV".

Pel que fa al programa d'informació econòmica "Valor afegit", que presenta i dirigeix Albert Closas, amb subdirecció de Pere Gaviria, ha resultat premiat en la categoria de Televisió, just quan fa un mes celebrava les 500 emissions i 12 anys en antena. El jurat n'ha valorat el fet d'"haver-se mantingut fidel a la seva tasca divulgativa i de servei públic amb uns continguts rigorosos i de qualitat".

Juntament amb Graset i "Valor afegit" també han estat guardonats Toni Batllori, Salvador Cot, Canal Reus TV i Agustí de Uribe-Salazar.

Els Premis van ser creats l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és donar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.

El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació està presidit en aquesta edició pel secretari de Comunicació del govern, Josep Martí, i el formen el president del Consell Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; la directora de Comunicació de la Diputació de Barcelona, Mònica Fulquet; el degà del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Ton del Pozo; l'exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí; la membre del Comitè Executiu de la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català, Helena Solà, i el doctor i professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL, Josep Lluís Micó.

tv3.cat/valorafegit

catradio.cat/loracle

Anar al contingut