Dilluns, a les 22.05

"Viacrucis" i "Deixa'l anar", dos nous capítols de "L'altra mirada", a TV3

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena dos nous capítols de "L'altra mirada", la sèrie de TVE produïda en col·laboració amb Boomerang TV. Ambientada en una acadèmia per a senyoretes a la Sevilla dels anys 20, "L'altra mirada" és el viatge d'un grup de dones a la recerca de la seva pròpia veu. La ficció va ser reconeguda com a millor sèrie dramàtica al festival MiM Series

Viacrucis

Professores i alumes es disposen a començar les vacances de Setmana Santa i, davant la sorpresa del claustre, la Teresa decideix quedar-se sola a l'acadèmia. D'altra banda, la Macarena confessa a l'Ángela que ha descobert que té una aventura amb la seva mare. Aquest fet trastoca profundament la mestra, que ja no sap com afrontar la situació. Mentrestant, la Flavia descobreix que el Tomás treballa de fotògraf al carrer perquè la seva família l'ha fet fora de casa per haver denunciat el seu germà.

Deixa'l anar

Un trist succés trastoca emocionalment la vida a l'acadèmia: la germana de la Candela, l'Alicia, ha mort. La inesperada mort de la seva germana afecta de manera peculiar la Candela, que es comporta amb una estranya serenitat que amoïna molt les seves amigues i mestres. Mentrestant, la Luisa se sent incòmoda amb les pressions de l'Arcadio perquè vengui la casa per comprar-se'n ell una altra on començar a fer la seva vida. D'altra banda, el Ramón vol impressionar la Teresa en la seva primera sortida junts, i l'Ángela pateix en silenci l'abandonament del David.

La sèrie

Als anys 20 del segle passat, la Teresa (Patricia López Arnaiz, que va recollir un premi Ondas per la seva interpretació en aquesta sèrie), una dona moderna i emancipada, arriba a Sevilla per treballar de mestra en una acadèmia per a senyoretes, fugint d'una història tèrbola viscuda a Lisboa. A l'escola, la Teresa de seguida connecta amb la directora, la Manuela (Macarena García), una noia jove que ha heretat el càrrec de la seva mare. Des del primer dia, la nova mestra revolucionarà la institució amb les seves idees i es guanyarà la confiança de les alumnes i l'enemistat d'alguna de les mestres més veteranes.

"L'altra mirada" mostra un centre d'ensenyament aferrat a les tradicions pròpies d'una capital de província en l'època d'entreguerres. Tot aquest univers i els seus pilars trontollen amb l'arribada d'una nova professora que ve amb un objectiu secret relacionat directament amb l'acadèmia. La sèrie retrata la societat de l'època a través de dones adultes i valentes al costat de joves plenes d'il·lusió que afronten problemes i reptes molt actuals, i és un homenatge a la institució educativa.

A la sèrie es mostrarà la importància del paper de l'educació a l'hora de crear un món millor i cada capítol, dels 13 que té en total la primera temporada, se centrarà en la història d'un personatge.

"L'altra mirada" va ser reconeguda, el 2018, amb el premi a la millor sèrie dramàtica al MiM Series, l'únic festival dedicat en exclusiva a la ficció televisiva produïda a l'estat espanyol, pel seu compromís amb l'entorn social actual i la defensa de valors com la llibertat, el respecte, la igualtat o la tolerància, entre d'altres. Aquest guardó es va sumar a altres reconeixements que ha rebut la sèrie, com l'Ondas a la millor actriu per a Patricia López Arnaiz . També va estar nominada als premis Prix Europa i va optar a dos Iris de l'Acadèmia de la Televisió: millor actriu per a López Arnaiz, i millor producció per a Josep Cister, Aitor Montánchez, Luis Santamaría i María Ángeles Caballero.

Fitxa artística

Teresa (Patricia López Arnaiz), Manuela (Macarena García), Ángela (Cecilia Freire), Luisa (Ana Wagener), Doña Manuela (Gloria Muñoz), María Antonia Luna (Celia Freijeiro), Roberta (Begoña Vargas), Margarita (Lucía Díez), Flavia (Carla Campra), Candela (Elena Gallardo), Macarena (Paula de la Nieta), María Jesús (Abril Montilla), Don Pascual (Carlos Olalla), Rafita (José Pastor), Álvaro (José Luis Barquero), Tomás (Álvaro Mel), Ramón (Juanlu González), Martín (Jordi Coll), Nildo (Filipe Duarte), Arcadio (Paco Mora), Paula (Pepa Gracia) i David (Alejandro Sigüenza).

Fitxa tècnica

Director de ficció de TVE: Fernando López Puig

Producció executiva TVE: María Roy

Producció executiva Boomerang TV: Josep Cister, Aitor Montánchez i Luis Santamaría

Coproductor executiu: Pablo Guerrero

Coordinador de guió: Jaime Vaca

Guionistes: María López Castaño, Alba Lucio Calderón i Mario Parra Ortiz

Directors: Luis Santamaría, Mar Olid, Fernando González Molina, Miguel del Arco i Pablo Guerrero

Coordinador de direcció: Xabi G. Capeans

Direcció de R+D: María Fernández

Música original: Fernando Velázquez

Directora de producció: María Ángeles Caballero Brid

Cap de producció: Alberto Báez

Director de fotografia: José Luis Pecharromán

Director d'art: Paco Redondo

Muntatge: Ángel Armada

So: Asier González Martín

Vestuari: Montse Sancho

Maquillatge i perruqueria: Natalia Sese

tv3.cat

Anar al contingut