Documental "Les resilients"
Documental "Les resilients"
DIUMENGE, A LES 22.55

Una reflexió sobre l'espai de les dones a l'actual escena musical catalana, a "Les resilients"

El diumenge, a les 22.55, emmarcat dins de la programació de La setmana de les Dones, el 33 estrena "Les resilients", un documental que reflexiona sobre l'espai de les dones a la música contemporània feta a Catalunya.

"Les resilients" és un documental que mostra, a través de quatre bandes formades majoritàriament per dones, una part de l'escena musical feminista que està brotant en els últims temps a Catalunya i a Espanya. Es tracta d'un retrat a través de la mirada de quatre exemples que formen part d'aquesta escena: el folk de Roba Estesa, el hip-hop de Tribade, el soul de les Sey Sisters i el jazz electrònic de Clara Peya.

El documental, plantejat com un viatge que segueix el dia a dia dels quatre grups durant les seves gires i jornades d'assajos, vol descobrir i fer visible el missatge que aquestes artistes, carregades d'energia i compromís, reivindiquen, i com duen a terme aquesta acció. Elles són l'exemple d'aquests nous brots culturals que donen resposta a la històrica absència de dones damunt dels escenaris.

"Les resilients", un documental de CLACK, produït amb la col·laboració del Grup Enderrock, i dirigit per Cristina Madrid, va guanyar el Premi Talent Jove al festival In-Edit del 2019, que va valorar la seva intenció crítica cap a un món encara ple de desigualtats.

tv3.cat/33

#SomDones

Anar al contingut