TV3 i Catalunya Ràdio, líders en objectivitat i pluralitat informativa, segons la nova enquesta del Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Segons l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) titulada "Consum i percepcions dels mitjans audiovisuals a Catalunya. 2019", i que ha estat encarregada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), TV3 és el canal de televisió preferit pels espectadors, tant per informar-se com per entretenir-se, i ha augmentat el nombre d'espectadors els últims dos anys. A més,TV3 i Catalunya Ràdio són les opcions més ben valorades pel que fa al grau d'objectivitat i pluralitat informativa.

Avui s'ha presentat a Granollers, dins del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), una enquesta del CEO encarregada pel CAC sobre els hàbits de consum audiovisual i sobre les percepcions davant dels mitjans audiovisuals (ràdio, televisió i internet). L'enquesta, feta sobre una mostra de 1.600 persones, aporta dades sobre el canvi en els hàbits de consum, especialment pel que fa a internet, les preferències de la ciutadania sobre diferents mitjans, la valoració dels mitjans pel que fa a l'objectivitat i al pluralisme informatiu, i la postura de la ciutadania davant de diferents qüestions sobre regulació.

Segons aquesta enquesta del CEO, TV3 és el canal preferit per informar-se, ja que és l'opció del 32,9% dels enquestats, molt per sobre de la cadena classificada en segona posició, Antena3, triada per un 11,1% dels espectadors. Així mateix, TV3 també és la primera opció a l'hora d'entretenir-se per a un 12,8% dels enquestats, seguida per Tele5 i Antena3. De l'enquesta també destaca l'augment d'espectadors de TV3 en els últims dos anys, ja que un 22,9% diuen que la miren més que abans.

Pel que fa al grau d'objectivitat i pluralitat informativa, TV3 també és la més ben valorada. De fet, només TV3 i La Sexta aproven aquestes dues qüestions. En l'apartat de ràdio de l'enquesta, Catalunya Ràdio també és la que rep més puntuació en grau d'objectivitat i pluralitat informativa, i Catalunya Informació la segueix de prop.

tv3.cat

catradio.cat

ccma.cat

 

Anar al contingut