TV3 comença el rodatge de la docusèrie "El dia de demà"

El programa "El dia de demà" intentarà dibuixar com seran Catalunya i el món l'any 2050, segons una idea original de Josep Puigbó, director i presentador. El passat és el record. El present, el dubte. El futur, la hipòtesi. I a qui no li interessa el futur?, es pregunta el programa.

L'educació, la feina, la família, les malalties, l'alimentació... Totes aquelles grans qüestions que preocupen el conjunt de la humanitat seran projectades, a partir de la realitat que coneixem avui, cap a l'horitzó del 2050, a la docusèrie "El dia de demà", que ha començat a tenir vida des de començament d'any i que s'emetrà pròximament.

Aquest nou programa farà un exercici de prospectiva que proporcionarà als telespectadors els elements necessaris per situar-se en el dia de demà. I és que una de les preguntes més esteses en aquests temps despistats és: quin món ens espera? O quin món espera als nostres fills? El programa també compararà quin és el lloc que Catalunya ocupa avui i quin podrà ocupar en el futur en el context mundial.

Les intervencions de diversos experts en cada matèria serviran per dibuixar diferents escenaris de futur, de vegades contraposats, sobre cadascun dels temes tractats, un per programa. Un reconegut prospectivista, Jordi Serra del Pino, els analitzarà i en subratllarà aspectes clau. La periodista Anna Bonet, subdirectora del programa, farà, a través de  diversos reportatges, que tothom s'adoni que, en part, el futur ja és aquí, entre nosaltres. I tot plegat, sota la mirada encuriosida de tres generacions -avis, fills i nets- que, a través de les seves experiències i els canvis viscuts, també faran l'exercici de pensar el futur.

La realització del programa és d'Antonio Cortés i de Jordi Homs, que aporten nous i trencadors elements de llenguatge visual a la sèrie, d'acord amb l'esperit general  d'aquesta producció.

"El dia de demà" és una producció de TV3, amb la col·laboració d'UNDATIA i el suport de l'Obra Social "la Caixa".

tv3.cat

Anar al contingut