"La batalla per les xarxes"
"La batalla per les xarxes"
DIVENDRES, A LES 19.00

S'estrena a Vic la coproducció de TV3 "La batalla per les xarxes"

Aquest divendres a les 19.00 s'estrena al Cinema Vigatà de Vic la coproducció de TV3 "La batalla per les xarxes", un documental que mostra com ciutadans anònims fan servir les xarxes socials com una eina nova de lluita contra el que ells consideren injustícies.

L'acte comptarà amb les intervencions del director del documental, David Fontseca; l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i Montse Armengou, directora de "Sense ficció", el programa de TV3 en què s'emetrà el documental dimarts vinent.

Aquest divendres a les 19.00 s'estrena al Cinema Vigatà de Vic la coproducció de TV3 "La batalla per les xarxes". El documental, que es podrà veure a "Sense ficció" el 19 de novembre, arrenca amb el relat de Jordi Fusté, un dels milers de votants anònims del referèndum de l'1 d'octubre del 2017 que va gravar les actuacions policials en un institut de Barcelona amb el telèfon mòbil. El documental explica com, després que en Jordi compartís el vídeo a través de les xarxes socials, en menys de tres hores ja havia fet la volta al món i obria els informatius de les principals televisions internacionals.

Actualment, més de 5.000 milions de persones arreu del món tenen un telèfon mòbil personal. Més de la meitat són telèfons intel·ligents amb càmera i connexió a internet. A través d'aquests dispositius, cada dia circulen milions de notícies, imatges o vídeos a través de les xarxes. Els protagonistes d'aquest documental expliquen com la combinació de mòbils i xarxes socials ha esdevingut l'arma perfecta per a l'organització social, tant en països democràtics com en règims totalitaris. Les Primaveres Àrabs, el moviment dels Armilles Grogues a França o el referèndum català són exemples d'aquests moviments organitzats a través de les xarxes.

El documental, dirigit per David Fontseca, és una coproducció de La Kaseta Ideas Factory i TV3. "La batalla per les xarxes" ha despertat l'interès mundial i ja l'ha comprat mitjans internacionals a Austràlia, als Estats Units, a Irlanda, al Regne Unit, a Alemanya, a Croàcia o a Portugal. L'equip, format també pels guionistes Cris Castilla i Marc Comas, ha viatjat a diversos punts del planeta a la recerca dels millors especialistes en la matèria.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut