"Palau de la Música (Resurrecció)"
"Palau de la Música (Resurrecció)"
DIMARTS, A LES 21.55

"Sense ficció" tanca la desena temporada amb els documentals "Palau de la Música (Resurrecció)" i "Marley"

Demà, dimarts, a les 21.55, "Sense ficció" tanca la temporada amb el documental d'Ernest Cauhé "Palau de la Música (Resurrecció)", sobre la refundació de la institució després del cas Millet, tot just el dia que se celebra el desè aniversari de l'esclat de la crisi del Palau.

Tot seguit, a les 23.15, "Marley". L'obra de Kevin Macdonald, guanyador d'un Oscar, es considera el documental definitiu sobre la icona del reggae.

10 anys després que es destapés el cas Millet, el Palau de la Música Catalana explica en un documental el que va passar l'any 2009, i com la institució va transformar aquella crisi en una oportunitat per renéixer. Un desfalc que va suposar un trasbals per a la institució, però també per a tota una societat que sent el Palau de la Música Catalana i l'Orfeó Català com un símbol de la cultura catalana i del país.

Es tracta d'un documental inèdit, on per primera vegada s'ha volgut explicar el Palau i l'Orfeó des de dins, donant veu persones que van protagonitzar, presenciar o viure de prop l'escàndol. El Palau es despulla i s'explica en primera persona, a través dels testimonis d'antics directius, treballadors, membres de Junta de l'Orfeó, cantaires, mecenes, o artistes reconeguts. Així doncs, es tracta d'una visió plural del que va passar, i també del relat de com a partir d'un fet tan excepcional com aquest, una institució s'ha recuperat i ha renascut, i ho ha fet posant en pràctica un model de gestió cultural transparent, modern i innovador.

El documental compta amb més d'una vintena d'entrevistes, que articulen el relat i la cronologia dels fets, així com també expliquen la transformació, aquesta resurrecció que ha viscut el Palau des d'aquell dia fins a arribar al projecte que representa l'Orfeó i el Palau avui.

El documental, que és una producció de Broadcaster Audiovisual Services, s'emetrà per TV3 al "Sense ficció" i alhora via web al Palau Digital, la nova plataforma de creació de continguts del Palau de la Música Catalana.

"Marley"

Tot seguit, el "Sense ficció" estrenarà "Marley", el primer documental sobre la vida de Bob Marley en què la família del cantant ha autoritzat l'ús del seu material privat per emetre's. El rei del reggae va denunciar les situacions de pobresa i injustícia social, va predicar l'espiritualitat rastafari i va difondre un missatge pacifista i d'amor.

Kevin Macdonald va guanyar l'Oscar al millor documental amb "Un dia al setembre" i ha dirigit les aclamades "L'últim rei d'Escòcia" i "L'ombra del poder". "Marley" es considera la pel·lícula definitiva sobre la vida, el llegat i l'impacte mundial de Bob Marley, un dels cantants, compositors, músics i activistes més influents de la història del segle XX.

Audiències

El "Sense ficció" d'aquesta temporada acumula una mitjana de 355.000 espectadors i una quota del 14,2%. Es tracta de la millor temporada de la història, en què ha liderat 22 de les 41 emissions. Els tres documentals més vistos han estat: "Vox: la ambición de Santiago Abascal", emès el 4 de desembre, amb una quota del 25,3% i 675.000 espectadors; en segon lloc, "Altsasu: ferides obertes", que el 22 de gener van veure 644.000 persones i va tenir un 22,8% de quota de pantalla, i el documental sobre l'1 d'octubre titulat "La gent de l'escala", que es va emetre justament un any després de la votació i va tenir 638.000 espectadors i una quota del 24,5%.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut