Dilluns, a les 22.05

"Refugi" i "Una segona oportunitat", dos nous capítols de "L'altra mirada", a TV3

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena dos nous capítols de "L'altra mirada", la sèrie de TVE produïda en col·laboració amb Boomerang TV. Ambientada en una acadèmia per a senyoretes a la Sevilla dels anys 20, "L'altra mirada" és el viatge d'un grup de dones a la recerca de la seva pròpia veu. La ficció va ser reconeguda com a millor sèrie dramàtica al festival MiM Series.

Refugi

La foto de la Roberta a la festa del Rafita ja corre per tota l'acadèmia i provoca tensió entre les alumnes, fins al punt que la Macarena agredeix la Margarita. La Manuela convoca la Paula, la mare de la Macarena, a una reunió, i el retrobament de la pintora amb l'Ángela causa una allau de sentiments en la professora. Mentrestant, la Teresa continua interrogant la Roberta perquè li confessi el que va passar realment a la festa i, convençuda que la noia va patir una agressió sexual, decideix posar-se en contacte amb els seus pares. D'altra banda, el Tomás descobrirà, per fi, per què la Flavia no vol saber res d'ell.

Una segona oportunitat

La Manuela sotmet les alumnes a un qüestionari per orientar-les en el seu futur professional. Però els resultats no satisfan tothom: la Candela té un gran disgust perquè no és apta per fer de biòloga. La Luisa, mentrestant, veu que els intents d'impedir que el seu fill Arcadio i la María José es trobin en persona han fracassat, i pateix enormement pel mal que el noi pugui fer a la seva alumna. D'altra banda, la Teresa no paeix que per culpa seva la Roberta hagi marxat de l'acadèmia i no es treu del cap la tràgica mort del seu pare.

La sèrie

Als anys 20 del segle passat, la Teresa (Patricia López Arnaiz, que va recollir un premi Ondas per la seva interpretació en aquesta sèrie), una dona moderna i emancipada, arriba a Sevilla per treballar de mestra en una acadèmia per a senyoretes, fugint d'una història tèrbola viscuda a Lisboa. A l'escola, la Teresa de seguida connecta amb la directora, la Manuela (Macarena García), una noia jove que ha heretat el càrrec de la seva mare. Des del primer dia, la nova mestra revolucionarà la institució amb les seves idees i es guanyarà la confiança de les alumnes i l'enemistat d'alguna de les mestres més veteranes.

"L'altra mirada" mostra un centre d'ensenyament aferrat a les tradicions pròpies d'una capital de província en l'època d'entreguerres. Tot aquest univers i els seus pilars trontollen amb l'arribada d'una nova professora que ve amb un objectiu secret relacionat directament amb l'acadèmia. La sèrie retrata la societat de l'època a través de dones adultes i valentes al costat de joves plenes d'il·lusió que afronten problemes i reptes molt actuals, i és un homenatge a la institució educativa.

A la sèrie es mostrarà la importància del paper de l'educació a l'hora de crear un món millor i cada capítol, dels 13 que té en total la primera temporada, se centrarà en la història d'un personatge.

"L'altra mirada" va ser reconeguda, el 2018, amb el premi a la millor sèrie dramàtica al MiM Series, l'únic festival dedicat en exclusiva a la ficció televisiva produïda a l'estat espanyol, pel seu compromís amb l'entorn social actual i la defensa de valors com la llibertat, el respecte, la igualtat o la tolerància, entre d'altres. Aquest guardó es va sumar a altres reconeixements que ha rebut la sèrie, com l'Ondas a la millor actriu per a Patricia López Arnaiz . També va estar nominada als premis Prix Europa i va optar a dos Iris de l'Acadèmia de la Televisió: millor actriu per a López Arnaiz, i millor producció per a Josep Cister, Aitor Montánchez, Luis Santamaría i María Ángeles Caballero.

Fitxa artística

Teresa (Patricia López Arnaiz), Manuela (Macarena García), Ángela (Cecilia Freire), Luisa (Ana Wagener), Doña Manuela (Gloria Muñoz), María Antonia Luna (Celia Freijeiro), Roberta (Begoña Vargas), Margarita (Lucía Díez), Flavia (Carla Campra), Candela (Elena Gallardo), Macarena (Paula de la Nieta), María Jesús (Abril Montilla), Don Pascual (Carlos Olalla), Rafita (José Pastor), Álvaro (José Luis Barquero), Tomás (Álvaro Mel), Ramón (Juanlu González), Martín (Jordi Coll), Nildo (Filipe Duarte), Arcadio (Paco Mora), Paula (Pepa Gracia) i David (Alejandro Sigüenza).

Fitxa tècnica

Director de ficció de TVE: Fernando López Puig
Producció executiva TVE: María Roy
Producció executiva Boomerang TV: Josep Cister, Aitor Montánchez i Luis Santamaría
Coproductor executiu: Pablo Guerrero
Coordinador de guió: Jaime Vaca
Guionistes: María López Castaño, Alba Lucio Calderón i Mario Parra Ortiz
Directors: Luis Santamaría, Mar Olid, Fernando González Molina, Miguel del Arco i Pablo Guerrero
Coordinador de direcció: Xabi G. Capeans
Direcció de R+D: María Fernández
Música original: Fernando Velázquez
Directora de producció: María Ángeles Caballero Brid
Cap de producció: Alberto Báez
Director de fotografia: José Luis Pecharromán
Director d'art: Paco Redondo
Muntatge: Ángel Armada
So: Asier González Martín
Vestuari: Montse Sancho
Maquillatge i perruqueria: Natalia Sese

www.tv3.cat

Anar al contingut